Mie mi se incarneaza si unghia mare de la picioru drept si aia de la stangu.Mama era sa ajunga cu mine la urgente sa-mi scoata unghia, apoi nu mai aveam probleme.In fine, deodata ce este incarnata este logic ca acolo este un colt-un colt in carne vie-. Fa o baie fierbinte la picioare cu ceai de musetel si stai cu unghiile in apa pana se raceste. Apoi o pui pe mama ta sa iti taie unghia cu cea mai fina foarfecuta pe care o gaseste prin magazine, ca daca baga unghiera e foarte dureros. N-ai ce sa faci-ori asta, ori chestia de mai sus-.Prima data cand mi le-a scos mi-au dat lacrimile, dar cu timpul unghia creste din ce in ce mai normal si colturile nu se mai incarneaza chiar asa de tare.De un an am problema asta, si vreau sa spun ca e din ce in ce mai bine. Din cand in cand sa-ti mai pui comprese cu rivanol in locul respectiv, chiar si dupa ce mama ta ti-a scos cotul.Succes!
Cel mai bine e să mergi la un doctor la spital. Crede-mă că măcar aşa ştii că ai scăpat definitiv. Ştiu persoane care au avut aceiaşi problemă ca tine şi acolo a fost soluţia. Dacă nu vrei să ajungi mai rău ai face bine să fugi cât mai rapid! Baftă!
Mergi fomeie la doctor, si data viitoare ai grija cum iti tai unghiile. Iti e frica de durere? Cum ar fi ca unghia sa creasca in carne si sa te doara 24/24 mai ceva ca o durere de masea?
Mergi repejor la doctor, iti face o anestezie si iti scoate unghia. Daca e destul de grav, te tine 3-4 zile in spital, pleci acasa cu pungi in picioare, si stai cam 1 luna acasa, pentru ca nu o sa poti incalta nimic.
=)
Buna, si eu am trecut de curand printr-o interventie chirurgicala, parerea mea este ca trebuie sa te duci la un moment dat, este o operatie usoara la mine a durat maxim 5min, ti se face anestezie locala si nu simti nimic. Daca nu ai inca curajul necesar sa mergi la chirurgie:p, iti pot recomanda o crema cu ichtiol care iti reduce considerabil durerea cand atingi ceva. o gasesti la orice farmacie si costa pana in 5ron. Sanatate!
La problema asta este necesară o consultație medicală. Așa că nu mai aștepta, deși ceea ce ai făcut tu e foarte bine, du-te la doctor. De obicei trebuie să te operezi. Nu vreau să te dezumflu, dar cam asta e problema. Trebuie să-ți elimine o bucată de carne moartă ca să-ți scoată unghiuța înapoi și să crească corect. Nu se întâmplă nimic grav, după aceea poți să te dai cu o cremă de gălbenele, sau ceva hidratant, și să ai grijă să nu ți se mai încarneze. O perioadă o să-ți curgă sânge, până se reface pielea. Fii curajoasă și baftă! :*
Înmoaie-ţi în fiecare zi piciorul în apă caldă amestecată cu câteva linguri de sare, după spală-te cu apă calduţă şi săpun iar apoi usucă-le si introdu o bucaţica de vată în rană, aşa, unghia ar trebui să poată creşte peste zona în care rămasese infiptă. A, şi trebuie să-ţi păstrezi mereu picioarele curate şi să porţi încălţăminte cu vârful deschis, sandale, papuci, de ăstea..., pentru că încalţămintea strâmtă împinge unghia şi mai rău în piele.
Înmoaie-ţi în fiecare zi piciorul în apă caldă amestecată cu câteva linguri de sare, după spală-te cu apă calduţă şi săpun iar apoi usucă-le si introdu o bucaţica de vată în rană, aşa, unghia ar trebui să poată creşte peste zona în care rămăsese infiptă. A, şi trebuie să-ţi păstrezi mereu picioarele curate şi să porţi încălţăminte cu vârful deschis, sandale, papuci, de ăstea..., pentru că încalţămintea strâmtă împinge unghia şi mai rău în piele.
Buna!
stiu este foarte rau.
incearca sa iei antibiotic:
amoxicilina, fluconazol,
sa-ti dai cu:rivanol si o alifie extrem da buna garantez.crede-ma:
de la elimiplant:CREMA TIP UNGUENT CU IHTIOL 10% (proprie experienta, e super buna.
succes si tine-ma la curent pe privat sa-mi spui cum evolueaza.
te pup dulce*:
Nu cred ca este vorba despre o operatie.pana la urma medicul este cel care va sti mai bine.
dar pana atunci nu strica deaca iei sfatul meu de mai sus in considerare.
ccrede-ma. sora mea a patit ceva asemanator si chiar i-a trecut dupa ce a folosit astea.
bineinteles ca s-a dus si la medic.
pup
deci:medicul e cea mai buna solutie.
o sa fii si u impacata cu tine insuti ca te-a vazut cineva cu experienta.
:-)
Iti recomand https://store.streetlib.com/en/ed-eart/tratament-unghii-incarnate/
Stiu cum e am avut la fel ca tine saptamana trecuta.singura cale de vindecare este operatia.Stiu ca ti se pare infricosator si chiar este foarte dureros de nu mai poti dar trebuie s.o faci daca stai inca un an sau jumatate de an iti va taia degetul,cunosc eu un caz,dar pana sa te operezi ia oxicilina data de doctor atunci cand te va vedea,da mult rivanol si apa oxigenata pe deget comprese sterile fasa si trebuie sa fie umed mereu si sa ai grija sa nu te atinga nimeni.Sa porti papuci largi si sa nu mergi prea mult.Iti doresc multa sanatate!Sper ca te-am ajutat
Va multumesc pentru raspunsuri dar eu nu stiu sigur daca am vreun colt eram la bunici cand a inceput sa ma doara si am taiat coltul apoi dupa cateva saptamania durerea a aparut am pus-o pe mama sa se uite daca am vreun colt sau nu si daca da sa mi-l scoata indiferent cat ar durea mama nu a gasit nimic iar acum i-am aratat raspunsurile voastre si mi-a zis ca ce am eu nu e asa grav si nu e nevoie de operatie mi-a zis ca ei i s-a intamplat de ulte ori si dupa ce sa dezumflat locul a putu vedea daca e vreun colt si daca da la scos acum am sa incerc sa ascult sfatul mamei dar va rog sa-mi dati in continuare sfaturi dar va rog fara operatie alte leacuri
Buna tuturor
tratarea unghiei incarnate se face prin metoda 3toSpange, o metoda care se foloseste in occident si care elimina interventia chirurgicala cu sanse de tratare de 97%, mai jos aveti site-ul cu toate informatiile necesare
o zi buna.
http://3tospange.blogspot.com/
Acelasi lucru am patit s eu este foarte dureros dar in cele din urma am ajuns pe masa de operatie. sper ca ai reusit s iti rezolvi proplema