Ce s-ar putea intampla cu organismul tau depinde in functie de problema, sau problemele pe care le ai.
Ce s-ar putea intampla la medicul ginecolog...Cu siguranta nu te va dezbraca nimeni.In cel mai rau caz, daca se va lua in calcul un examen pelvin, ti se va cere sa te dezbraci singura.In orice caz, se poate refuza procedura, dar nu as recomanda sa refuzi din moment ce ar putea fi relevant.
Dar, in general, la varsta ta, deoarece e posibil sa fii virgina, majoritatea consultatiilor vor fi bazate pe intrebari la care trebuie sa raspunzi sincer si o ecografie abdominala (asta implica doar sa iti lasi burta la vedere, deci sa tragi in jos cativa cm pantalonul si chilotul). Examenul pelvin/tuseul vaginal la varsta ta vor exista doar daca sunt de necesitate extrema.
In orice caz, daca ai fost la medici si ti s-a recomandat mereu sa mergi la ginecolog, categoric ar trebui sa mergi.Stiu ei de ce ti-au spus asta, chiar daca tu nu ai dat detalii aici...Pot exista afectiuni care sa se agraveze in timp si la 20-25 de ani sa te trezesti cu displazii, endometrioza, chiar si cancer, deci in locul tau as vorbi cu mama mea si as merge.
O poti intreba pe mama ta cum este la ginecolog, sau daca ai o sora mai mare, o matusa, o verisoara, oricine ar fi putut merge si in care ai incredere ca iti va explica experienta fara ocolisuri.In plus, toata chestia asta cu frica si rusinea de ginecolog are drept cauza faptul ca in societate nu se normalizeaza educatia sexuala, discutiile deschise despre anatomia feminina/masculina, despre organele sexuale, despre afectiuni etc.
Personal nu am inteles niciodata rusinea fata de ginecolog, deoarece acela este un medic ca oricare altul si priveste "partile" tale ca pe niste organe, deoarece aia sunt. Daca ai mers vreodata la dentist, ti-a fost rusine sa ii arati limba, gingiile? Daca ai fost la oftalmolog, ti-a fost rusine ca ti-a examinat cu atentie ochii? Nu cred... Daca in societate nu ar mai exista aceste tabuuri, ma gandesc ca fetelor de varsta ta nu le-ar mai fi asa teama sa mearga la ginecolog.Ginecologul va privi organismul tau ca pe un complex de organe, fara niciun fel de alte ganduri.Ii pasa prea putin daca femeia din fata lui are 15, sau 65 de ani, daca este epilata sau nu, daca este grasa, slaba, cu labiile mari, mici.Este fix pix pentru el, daca imi permiti o expresie mai din topor.Dar pana atunci, te sfatuiesc sa vorbesti cu mama ta, sa mergeti si sa lasi totul sa decurga de la sine.Cel mai probabil, vei fi surprinsa de faptul ca lucrurile vor decurge in mod natural.
Pana la urma, daca doresti neaparat, cu toate ca personal nu prea am o parere buna despre asta (dar este vorba de tine, nu de mine, deci...), poti opta sa mergi la un ginecolog femeie.
Pai un control ginecologic trebuie sa inceapa cu dezbracatul si pentru acest lucru poti sa o iei pe mama ta in cabinet, ca sa fii sigura ca nu-ti face nimic doctorul., daca de asta iti este frica.
Poti alege sa vezi o doctorita ginecoloaga (femeie) si atunci este foarte usor, ca nu mai ai de ce sa iti fie frica.
Gandeste-te ca problemele de sanatate nu trec de la sine, ci se agraveaza si s-ar putea sa ajungi in spitalul de urgenta, unde vine o comisie de medici sa te consulte, sa-ti faca diverse analize samd.
Mini Roxi :x întreabă:
Mario1996 întreabă: