Întrebare recomandată | LSMM a întrebat:

Am 14 ani şi mi-e teamă că memoria şi concentrarea mea nu mai pot fi descrise ca fiind bune şi funcţionând cum trebuie. În ultimul timp, mi se întâmplă foarte des ca, atunci când scriu, să omit litere sau chiar să scriu alt cuvânt decât cel care trebuie, deşi n-am avut problema asta în trecut. Nu i-aş fi acordat atenţie dacă nu s-ar fi repetat aproape în fiecare zi.
Mai mult, am încercat acum câteva minute să-mi amintesc un lucru important pe care mi l-a transmis cineva ieri, însă pur şi simplu nu reuşesc. Într-un prim moment, am avut senzaţia că tot ceea ce s-a întâmplat acum o zi a avut loc, de fapt, acum o săptămână sau două ori mai mult.
Ce se întâmplă? Situaţiile acestea pot constitui o problemă care să mă afecteze definitiv? Există vreo şansă de a-mi recăpăta forţa de concentrare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| simpluone a răspuns:

Multi inainte. In primul rand iti faci probleme degeaba. Este absolut normal ca in anumite etape ale dezvoltarii sa apara mici modificari temporare. Ai sa observi ca in situatiile in care cu adevarat necesita concentrare ai sa excelezi. Deci relax si spor la invatat, faptul ca nu-ti mai amintesti un lucru pe care ACUM il consideri important (evident ca atunci nu era) este nerelevant.

| MilkWithCereals a răspuns:

Nu iti face griji, tuturor li se mai intampla astfel de lucruri cateodata, in anumite perioade. Probabil e din cauza stresului, problemelor, etc. Incearca sa te gandesti la lucruri placute, sa vorbesti cu tine insati, sau daca intr-adevar iti faci griji, poti discuta asta cu un psiholog. happy

| aceeasi a răspuns:

In primul rand trebuie sa iti pastrezi calmul, nu iti face probleme fara rost, caci nu faci decat sa agravezi situatia. Apoi ti-as recomanda sa vizitezi un doctor, chiar si medicului de familie poti sa ii spui despre problema ta iar el te va indruma catre cea mai buna varianta. Nu te ingrijora, poate fi cauzata si de o perioada mai stresanta din viata ta care sa iti tulbure gandirea. Cred ca exercitii mintale precum cititul sau calculatul te pot ajuta! Sper ca ti-am fost de ajutor!

| Ducsy a răspuns:

E o perioada prin care toti trecem, esti distrasa, te gandesti la alte chesti. Si sa uiti e o chestie banala, nu poti sa tii totul minte!