Incearca sa stai maxim 40 de minute pe zi laTV sau calculator, adica 20 cu 20 sau 40 de minute la una dintre ele si deloc la cealalta. Nu sta la calculator sau TV dupa ora 22. 00. In principiu, e putin probabil sa mai corectezi ceva fara ochelari, dar incearca. O sa vezi eventualele efecte benefice dupa 5-6 luni.
Daca ai miopie, faci o foarte mare greseala ca nu iti faci un consult oftalmologic. Miopia necorectata cu ochelari corespunzatori se agraveaza in timp, asa ca te sfatuiesc sa le spui parintilor tai. Si eu port ochelari, inca de la 9 ani, nu asta e important, e important sa vezi bine si sa iti corectezi deficienta de vedere.
Trebuie sa vorbesti cu parintii, sa mergi la medic si sa porti neaparat ochelari, poate vor fi numai de corectie a vederii si sa stii, ca niste ochelari care cad bine pe fata ta, iti dau un aer de superioritate fata de cei din jur, mie personal imi plac persoanele care poarta ochelari, mi se pare ca gandesc de doua ori, cand dau un raspuns.
Sunt ochelari de protecţie pe care să-i porţi numai atunci când stai la calculator, când citeşti, te uiţi la televizor. Cel mai bine e să le spui părinţilor pentru că gândeşte-te că în timp problema ta se poate agrava şi atunci chiar va trebui să porţi ochelari permanent. Acum dacă mergi la oftalmolog cred că îţi va da ochelari doar de protecţie pe care să-i porţi doar acasă. Aşa am şi eu şi sunt ok. Presupun că preferi să mergi acum la un control decât să porţi ochelari tot timpul. E alegerea ta. Cum preferi. Baftă!
Incearca sa nu stai prea mult la calculator. Poate ai ochii prea obositi de la atata concentrare. Incearca sa stai o zi fara calculator. Poate a doua zi vei vedea mai bine.
Daca persista aceasta problema ar trebui sa te duci la doctor chiar daca vrei sau nu vrei.
Si nu te complexa ca nu o sa rada toti de tine, cine o sa vrea o sa te inteleaga.
Du-te la doctor pentru ca se poate agrava situatia. o sa-ti dea pereche de ochelari pe care o sa-i porti la calculator la citit, la scoala nu o sa te vada copiii cu ei. daca nu te duci acum o sa ai probleme din ce in ce mai mari. poate ca nu este asa de grav si cu niste picaturi o sa-ti treaca dar trebuie neaparat sa mergi la doctor
succes:*
Cel mai bine ar fi sa reduci timpul de stat la calculator. O alta solutie ar fi ochelarii anti reflexie, pe care ii porti doar la calculator. Iar ca o ultima solutie, poti sa maresti fontul pentru a vedea mai bine. Tii apasat control [tasta ctrl] si dai de rotita mouse-ului in sus. Daca vrei literele mai mici, ctrl si rotita in jos.
Cu toate acestea, nu ar strica sa vezi un oftalmolog. Si chiar daca ar trebui sa porti ochelari, stai fara grija. Nu va rade nimeni de tine. Nu e ca si cum ai fi singura din lume cu ochelari.
Pai si eu port ochelari de cand aveam 7 ani si acum am 14 si oricum poti avea si lentile de contact dar necesita mai multe complicatii si oricum cei cu ochelari sunt considerati mai inteligenti si nu tocilari asa cum spun cei fara(...). Si nu cred ca va rade nimeni de tine mai importanta este sanatatea ta decat o droaie de idioti. Sper ca ti-am fost de ajutor... a si spuneti-mi si mie parola cu care pot sa ma loghez pls! pa
Lasa un timp pc si dupa vezi daca le vezi tot asa du-te la oftalmolog
Ar fi de dorit sa mergi la doctor. iar daca te temi sa nu se rida cineva de tine nici o problema poti sa intre parintii tai daca poti purta lentile.
Mario1996 întreabă: