| GRoxxu a întrebat:

Am 14 ani si trebuie sa fac o vizata la neurolog.Nu stiti in ce consta controlul? Adica mi s-a spus ca va fi un control pentru reflexe si nu mai stiu, dar mai concret? De la inceput pana la sfarsit. Daca ma poate ajuta cineva ....Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Consultul neurologic include examinarea sensibilitatii, motilitatii (mobilitatii) si reflexelor.

Sensibilitatea se evalueaza prin atingerea, ciupirea sau inteparea usoara a diferitelor zone de pe corpul tau, pentru a observa daca ai capacitatea de a simti stimulii tactili, termici si durerosi.

Examinarea motilitatii include examinarea mersului si a miscarilor diferitelor segmente corporale. Ti se va cere sa mergi si sa faci anumite manevre. De exemplu sa stai in picioare, sa intinzi mainile inainte, sa inchizi ochii si, ramanand in starea asta, sa duci alternativ degetele aratatoare de la maini pana la nas si inapoi.

Examinarea reflexelor include, dar nu se limiteaza la examinarea reflexelor osteotendinoase. Aici intra in functiune ciocanelul de reflexe, cu care medicul va lovi usor anumite puncte de pe bratele si picioarele tale. La fata nu va folosi ciocanelul, ci te va lovi usor cu degetele in anumite puncte de el stiute. Pe langa reflexele osteo-tendinoase va examina si alte tipuri de reflexe, cum ar fi reflexele atomate (reflexul pupilar la lumina, reflexele ochilor la zgomote si altele).

In mare cam asta este. Nu trebuie sa-ti fie teama, nu e o examinare jenanta si nici dureroasa.

| GRoxxu explică (pentru Empathizer):

Multumesc pentru raspuns! happy :*

4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Consultul neurologic este unul dintre cele mai ușoare controale medicale, nu te pune în situații să te dezbraci de tot, etc.
Nu doare, nu deranjează.
Mergi fără teamă.
Pa, pa.

| GRoxxu explică (pentru Legiuitoarea):

Mersi!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru GRoxxu):

Bună.
Cu plăcere, să ai grijă de tine.
Pa, pa.