| Cristinacrs16 a întrebat:

Buna am 14 ani sunt fata am 1.60 și 60 de kg și vreau sa ajung măcar la 50-55 nu îmi mai suport corpul arat oribil, m-am ingrasat brusc au ieșit vergeturi ff multe pe mine. am încercat sa slabesc dar nu pot renunța la sucuri Fast food uri și dulciuri. ajutați ma va rog sa scap mai repede fac și exerciții după YouTube dar nu văd vreo diferența va rog sunt disperata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Alexandra12192838383828 a răspuns:

Cea mai buna solutie e deficitul caloric, eu folosesc aplicatia eat & track, imi calculez fiecare masa cate grame are si incerc sa nu mananc dulciuri, fast food sau sa nu beau sucuri precum cola sau fanta.
Momentan ești micută, sunt sigura că atunci cand o sa ajungi la liceu o sa mai slabesti
Doar ai grija la alimentație si incearca sa faci sport.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"dar nu pot renunța la sucuri Fast food uri și dulciuri"
Renunta la ele, altfel orice sfat e in zadar.

Apuca-te de un sport care sa te ajute sa te dezvolti armonios: inot, gimnastica, dansuri.

| asperger3 a răspuns:

Arati ok, a nu se intelege gresit. Si renunta la zahar, dulcuri. Ca alea provoaca depedenta. Si iti spune cineva dublu aproape la varsta. la varsta ta, si din cauza unor probleme, luam medicamente. aveam la varsta ta in 2014-15 80 kg.
lasa doar dulciurile, ca in rest esti ok. ps. sunt ok vergeturile, pe mine personal nu ma deranejaza. in cel mai rau caz, mergi la dermato, desi o sa iti zica acelasi lucru, sa nu iti faci complexe pe seama vergeturilor. mai grav era daca aveai alte probleme, cum am eu (asperger, depresie si alte tampenii)

| Gino202 a răspuns:

încearcă să faci post negru cu apă, 7 zile! pe lângă ca e sănătos vei vedea și rezultate rapide! baftă!

| Cristinacrs16 explică (pentru Gino202):

Îmi e frica sa nu ma îngraș mai rău după, se bea doar apa 7 zile?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Gino202):

E un sfat extrem de prost si de nociv, mai ales pentru un copil!
Post negru poate tine un adult, 1 zi!

| MihaiSpeedster a răspuns:

Poți să mănânci cât vrei, dar să arzi mai multe calorii decât ai mâncat. O cola înseamna 30-40 minute de alergat pe bandă. O shaorma în jur de 3-4 ore. Ce înseamnă "nu pot renunța la sucuri fast food si dulciuri "? Intri în sevraj? Te apucă durerile? E o vorbă din bătrâni, vrei și cu aia-n fund, si cu sufletu-n rai…

| Bogdanstriker a răspuns:

Ia-ti o aplicatie de numarat calorii precum myfitnesspal si un cantar, ca sa te mentii ai nevoie de aproximativ 1.744 kcal, incearca sa mananci 1000-1200 pe zi. las-o mai usor cu dulcurile si cu fast food ul, in loc de cola bea cola zero si fast food poti manca mai rar dar daca vrei doar sa pierzi kg poti sa mananci si numai fast food atata timp cat te tii in numarul de calori pentru slabit.

| Bogdanstriker a răspuns (pentru Bogdanstriker):

Am si eu 14 ani si am slabit de la 80 kg la 60 ca baiat. daca vrei putem vorbi mai mult pe insta.

| Cipi1212 a răspuns:

La 1,60 să ai 60 de kg e bine pentru tine. Dar dacă vrei să mai slăbești poți face jogging.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Cristinacrs16):

Vezi ce sfaturi a primit el: https://www.tpu.ro/sanatate/cum-pot-slabi-usor_1/
Nu stiu de unde a scos prostia cu post negru 7 zile!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Asa e cand iei brusc in greutate: apar vergeturi.
La fel patesc si unele femei insarcinate.

Ca sa eviti si sa reduci aspectul vergeturilor, foloseste dupa dus, pe pielea umeda, cateva picaturi de ulei de masline extravirgin. Masezi bine, astepti 1-2 minute (te speli pe dinti in timpul asta) apoi tamponezi cu un prosop. Poate fi un prosop de baie mai vechi, pentru ca in timp se va ingalbeni de la ulei.