| rynaqui a întrebat:

am 14 ani, sunt pe clasa a 7-a si am cativa prieteni foarte buni acolo. Nu de mult timp un prieten bun, sa alaturat unei gasti, si azi m-a dus cu el in baie si a inceput sa fumeze... Erau multi acolo... Si mia intins tigara si mie, am tras de 2 ori si am inceput sa tusesc. Mi-a povestit el cum a inceput sa fumeze. El acum fumeaza cate 12-14 pe zi.
Nu am vrut sa refuz prima data, ca poate mi-o luam in freza, m-am simtit tare impins. Dar sincer nu stiu cum sa-l refuz. Totusi suntem prieteni buni...
Aveti vreo idee?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Satisfaction a răspuns:

Ii spui simplu ca nu vrei sa mai fumezi si pleci din preajma lui cat de repede poti. Cand o sa va reintalniti nu cred ca o sa ti-o iei in freza pentru ca este decizia ta, iar daca te obliga si tu nu vrei deloc poti sa ii spui directorului scolii. Nu trebuie sa te simti amenintat de el!

13 răspunsuri:
| Quiescent a răspuns:

Fumatul e un viciu foarte nociv organismului tău, nu te ajută cu absolut nimic decât să pari mai "macho" în ochii celorlalți.

Încearcă să te opui, dacă-ți era prieten adevărat se gândea la sănătatea ta și nu-ți băga toate c*caturile pe gât. Impune-te și nu te lăsa dominat de efectul de turmă!

| iloveunicorns a răspuns:

Eu zic sa le spui parintilor,oricui dar sa nu te apuci de fumat sad nu e bine sa fumezi,tata a avut probleme cu plamanii din cauza fumatului,sau daca nu le spui in fata, si in plus nu te imi du la baie.:-s totusi ia legatura cu directorul, parinti oricine.

| skk1z0 a răspuns:

Spune-i ca nu vrei ca nu iti place sau ca ai probleme cu gatu.Ai mai incercat si nu ti a placut inca nu e timpul.SIi nu are ce sa iti faca. ce poate sa iti faca sa iti bage tigara in gure si sa te apese pe plamani sa fumezi? ii spui ca nu iti place si gata.

| Poison0fL0v3 a răspuns:

Refuza! cine e mai importanta?! viata ta sau el?!

| laura_9874 a răspuns:

Dar pana la urma nu este un lucru rau daca te apuci de fumat happy

| Sebitza_9480 a răspuns:

Buna, ii zici cati pare rau si ca nu vrei sa te apuci de ele pentru ca ai probleme cu plamani si el no sa insiste. Dar te sfatuiesc sa nu incepi sa fumezi... funda.

| Arrysa a răspuns:

Nu e bine sa fumezi! Si eu sunt in clasa a 7a... daca e prieten asa cum ai spus tu o sa inteleaga! Spune-i ca te-a prins mama ta si ca te muta daca mai fumezi(chestii din astea...)

| dolce_6727 a răspuns:

Daca el e asa incearca sa-l cumintesti si sa spui parintilor sai ce face dar ai grija sa nu-l pierzi daca zici ca e un prieten bun.

| ingerashhhh a răspuns:

Fumat este un lucru deloc bun,in spatele lui stai diferite boli periculoase,cum ar fi cancerul,o boala care a dus la moare pe foarte multi,mai ales ca virsta pe care o are el, este foarte usor sa te imbolnavesti anume din cauza fumatului deoarece organismul inca nu este perfect dezvoltat si se imbolnaveste foarte repede, ar fi mai bine sa lasa fumatul si fii si tu atent pentru ca o sa iti propuna si tie si o sa te puna intr-o situatie proasta ca nu o sa poti refuza!

| cyb3r0095 a răspuns:

Nu te apuka ca e greu sa scapi... parerea mea. Cine vrea invitatie pe ptzplace.ro moca id :iulian_0095... pup

| rynaqui explică:

Mersi mult baieti, am sa vorbesc cu parintii.

| PinguinuL a răspuns:

Kill them all XD

| iuli_8851 a răspuns:

Eu zic ca ar trebuie sa dicuti cu diriginta ta despre asta dar sa fii destul de discret si sa o rogi sa ramana intre voi.sigur va gasi ea o solutie. daca nu vb cu parinti ...cu un frate mai mare ceva.nu lasa asa