| alina2975 a întrebat:

Bună.Am 15 ani. Ciclul trebuia să îmi vină încă în decembrie și nu a venit.Deja am vreo 3 săptămâni întîrziere.La mine mereu a fost regulat.Relații sexuale nu am avut deloc în viața mea.De la ce este această întîrziere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fetele si femeile pe lumea asta, pot avea 2 tipuri de cicluri menstruale, ambele normale si sanataose:
- ciclul de tip REGULAT - este atunci cand se succede fix la acelasi numar de zile, luna de luna.
-ciclul de tip NEREGULAT - este atunci cand vine cu intarzieri de mai multe zile, saptamani sau chiar luni.

Se pare ca tu ai acest tip de ciclu NEREGULAT care vine cand vrea el.
In acest caz, trebuie sa tii minte pe viata ca nu poti tine niciodata un calendar sau aplicatie, fiindca ciclul vine hormonal si haotic pentru tine si nici o aplicatie dupa pamant nu iti poate calcula ciclul urmator, ovulatia sau perioada fertila.
Cand iti vei incepe viata sexuala, foloseste intotdeauna PREZERVATIVE, pentru ca tu nu vei putea folosii aplicatii de calculat perioadele fertile, din cauza acestui ciclu care este neregulat.

| andruxfmmsz a răspuns:

Intarzierile menstruale sunt normale, aproape tuturor fetelor le intarzie menstruatia