| schitikica a întrebat:

am 15 ani si am avut ciclul la inceputul lunii si acum spre sfirsit iarasi imi merge... de ce? Poate fi din cauza masturbarii sau poate ca am racit la ovare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Durata unui ciclu menstrual normal este intre 24 si 35 de zile. asa ca daca ti-a venit menstruatia pe data de 1, de exemplu, este absolut normal sa ai o noua menstruatie pe 25 sau dupa aceasta data. masturbarea nu influenteaza menstruatiile, iar raceala la ovare (anexita) este o boala foarte grava, care asociaza si dureri de ovare si care impune tratament imediat ce apar durerile.

| schitikica explică (pentru Brigaela):

Mi s-a inceput undeva ciclul precedent pe data de 4 si al doilea ciclu mi s-a inceput pe data de 22

| Brigaela a răspuns (pentru schitikica):

E prea repede. Fiindca ai sub 16 ani, mai poti astepta. daca se repeta, va trebui sa faci minim o ecografie pelvina.

| AnonimGirl67 a răspuns:

Poate ca ai ciclu neregulat.Du-te la ginecolog si vei afla care e problema.