Cu siguranta ca nu o vei mai avea asa mare. decat sa incepi un tratament cu pastile si tot felul de medicamente, mai bine ai lasa cafeaua, incearca sa iti organizezi programul altfel, astfel incat sa nu mai fie nevoie de cafea si energizante sau macar sa le consumi mai rar, o data pe zi dimineata
Este o tensiune arteriala crescuta destul de mult; daca esti supraponderal va trebui sa slabesti; trebuie redusa cantitatea de sare din mancare; trebuie sa ajungi la medic pentru consult pentru a vedea cauza acestei hipertensiuni. http://www.i-medic.ro/boli/hipertensiunea-arteriala
Nu sunt slab tare, gras nu sunt deloc. O sa ma duc maine la medic, multumesc pentru sfaturi.
Este cam mare pentru varsta ta, nu vad ce griji ai tu. poate ca bei cafea si asta ti-o creste. tensiunea medie ar fi cam 12 cu 6. a ta e mai mare. si a doua cifra trebuie sa fie mereu jumatate din primul numar. de exemplu la tine trebuia 16 cu 8, 9-le ala e mai "periculos"
Deci, in ultimele zile am baut multa cafea si energizante... Daca o sa renunt complet la ele, sunt sanse sa imi revina cat de cat la normal? Am uitat sa precizez asta in intrebare...
Cu siguranta ca nu o vei mai avea asa mare. decat sa incepi un tratament cu pastile si tot felul de medicamente, mai bine ai lasa cafeaua, incearca sa iti organizezi programul altfel, astfel incat sa nu mai fie nevoie de cafea si energizante sau macar sa le consumi mai rar, o data pe zi dimineata
Da, este o valoare mare pentru varsta de 16 ani. Ar trebui sa urmezi tratamentul prescris de medic si sa eviti consumul de excitante ale SNC ( sistemul nervos central ). De exemplu : cafea, tigari, ciocolata in exces etc. Bafta!