| Palfi_Robert_1980 a întrebat:

Buna am 16 ani și m-am apucat sa merg la sală de o saptamana. Merg la sală de 2 maxim 3 ori pe săptămână câte 2 ore. Intrebarea mea este: mersul la sală îmi poate încetini sau chiar opri creșterea? As dori sa aflu un răspuns de la cineva autorizat, mulțumesc. (PS: as vrea sa adaug că la venirea primăverii voi alerga și eu mă duc la sală pentru a pune masa musculară nu pentru a slăbi)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns:

Nu sunt o persoana autorizata insa iti garantez ca: Inaltimea e un factor genetic, nu poate fi influentata in niciun fel, doar grabita, iar sportul asta face grabeste procesul de dezvoltare bineinteles cu o alimentatie si odihna corespunzătoare. Daca esti slab si vrei masa ce cauti la alergat? Cardio maxim 1 data pe saptamana sau chiar deloc.

| Jager a răspuns:

Bun, si daca vrei masa musculara, de ce sa alergi? Pentru muschii la picioare ai aparate.
Vorbeste in acelasi timp si cu un nutritionist sa-ti recomande o alimentatie buna si niste proteine/vitamine sunt binevenite.

| darrio2007 a răspuns:

E bine daca mergi la sala. Mersul pe jos este sanatos.Ai deja 16 ani, deci ce faci la sala nu are cu ce sa-ti influenteze cresterea in inaltime.