anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.Am 17 ani,și as dori ca la aceasta întrebare sa răspundă doar persoanele în cauza sau persoanele care sunt bine informate deoarece nu pot apela la un medic, cauza fiind lipsa părinților mei din tara.Acum aproximativ o luna,având scurgeri normale am avut parte,înainte cu doua zile de ciclul menstrual,seara,de câteva "firicele" de sânge.Mi-a venit ciclul menstrual,durata acestuia fiind obișnuită, însă durerile abdominale au fost mult mai puternice ca de obicei iar cantitatea mult mai mare.Pe parcursul următoarei săptămâni,scurgerile au fost normale,însa,după aceasta săptămână, de doua săptămâni încoace a apărut o problema.Seara,"îmi vine ciclul menstrual" dacă pot sa-i spun astfel,însoțit de dureri abdominale,același aspect,dar în cantități mai mici. După ce adorm totul revine la normal, inclusiv pe parcursul zilei.As vrea sa mentionez ca viața sexuală mi-am început de aproximativ un an jumătate, am avut și am în continuare un singur partener, același partener.Ar trebui sa mă îngrijorez?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poti merge la un control ginecologic si fara parintii tai.
Ori poti face un test citologic la orice cabinet particular de analize medicale, care fac aceste teste.
Posibil sa ai o infectie vaginala, sau posibil sa ai niste chisturi/fibroame si de aici durerile.
Daca partnerul tau nu a fost virgin si nu si-a facut analize medicale pentru boli cu transmitere sexuala, te sfatuiesc sa mergi tu se le faci. Nu costa foarte mult si este indicat oricum ca sa ai analizeler facute anual, cand iti incepi viata sexuala.
De exemplu:
O infectie cu HPV iti poate provoca cancer de col uterin. Depistata din timp si tratata, iti poti salva viata.
Aceasta infectie cu HPV este contagioasa, iar barbatul care te contamineaza desii nu are simptome sau bube pe corp, el doar transmite infectia.

| AwGenetix a răspuns:

Si daca ciclu ti-a venit direct cu o sarcina?

| yustme a răspuns:

Da ar trebui sa te vadă un medic deoarece nu e în regulă deloc. Poti merge la medic și fără părinti ai nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie și așa scapi pe gratis. Cere bilet programeazate și vezi ce probleme ai. Poate fi ceva cu transmitere sexuală și partenerul sa nu aibă simptome. De obicei barbatii nu prea au simptome. Dar du-te la un control nu sta asa ca poate fi orice. Poate nu ai nimic.mergi la medic