Mama mea are probleme cu tiroida. A tinut o cura de detoxifiere, Shova, unde manaci 4 cereale, orez, grau, hrisca si mei. 10 zile si a repetat-o de 7 ori.Ar fi trebuit sa o opereze din cauza nodulilor de pe tiroida. Dupa dieta de detoxifiere s-au mixorat si operatia nu a mai fost necesara. Sper ca te-am ajutat.
Sunt pe aici idioti care dau raspunsuri aiurea. Nu te lua dupa ei.
In primul rand ca trebuie sa mergi la doctor pentru a stabili problema. Sunt doua tipuri de boli tiroidiene (dupa nivelul secretiei): hipertiroidie (secretie multa) si hipotiroidie (secretie putina). Hipertiroidia se vindeca de cele mai multe ori si cu grije de-a lungul timpului. Hipotiroidia nu se mai vindeca doar daca o iei de foarte devreme. Rar care se mai rezolva. Oricum, trebuie mers la medic pentru analize si stabilita boala. Apoi se poate incerca si cu leacuri babesti, pe net.
Buna, tiroida este o glanda cu secretie endocrina, adica secreta substante ce sunt eliminate direct in sange numite hormoni.
Hormonii tiroidieni sunt T3(triiodotironina),T4(tiroxina) si calcitonina. T3 si T4 sunt rezultati prin iodare unei substante numita tirozina.
Acesti hormoni(T3 si T4) au mai multe roluri cum ar fi:
- stimuleaza metabolismul bazal si consumul de energie
- stimuleaza crestere si dezvoltarea organismului
-produc vasodilatatie( fac vasele de sange mai mari), cresc forta de contractie si frecventa cardiaca( iti fac inima sa bata mai repede)
-cresc forta de contractie si tonusul muschilor scheleti
- cresc frecventa si amplitudinea respiratiei( respiri mai repede si mai adanc)
- ajuta la dezvoltarea neuronilor si a proceselor psihice.
Sunt mai multe roluri, dar te bag in prea multe detalii.
Ca un rezumat: tiroida te ajuta in multe privinte.
Daca ai un deficit de acesti hormoni: vei creste in greutate, inima ta va bate mai incet, vei avea o piele uscata, rece, parul va fi subtire si aspru, poti sa ai constipatie, anemie, etc.
Daca ai prea multi hormoni vei scade in greutate, vei simti cum inima bate mai repede, vei avea pielea calda si umeda, etc.
Acum depinde si de natura problemei tale.
Multa sanatate!
Glanda tiroida, accelereaza metabolismul uman datorita hormonilor, adica, ajuta coprul in a-si utiliza energia. Daca nu te tratezi o sa-i creasca nivelul de colesterol foarte tare...