Nu ajuta 100%. Fara prezervativ sunt multe sanse de a ramane insarcinata.
Dar si fara menstruatie? am citit ca fara ovulatie nu ai cum
Bună!
Din moment ce ai luat anticoncepţionale ( şi dacă le-ai luat corect ), NU poţi să rămâi însărcinată.
În privinţa unei eventuale sarcini, în cazul în care NU te protejezi, aici DEPINDE de starea organelor tale reproductive...
În cazul tău discutăm de amenoree primară şi trebuie IDENTIFICATE cauzele care o generează!
Dacă ovulaţia lipseşte, atunci este exclusă o eventuală sarcină.
NU ai dat detalii despre investigaţiile/analizele efectuate pentru a depista cauza acestei probleme.
Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.
AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!
Pentru mai multe detalii vezi linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/......atiei_1096
http://www.synlab.com/......noreea.pdf
Toate cele bune.
Tu nu ai ciclu și nu mai ești nici virgină...
Mergi la medic, vezi ce se întămplă.
Ar trebui să-ți fi venit.
Poti...sa mergi la un ginecolog. E grav ca nu ai avut menstruatie pana acum. Mama ta e inconstienta ca nu te-a dus pana acum la medic?
Nu draga cum sa ramai insarcinata daca nu se matureaza ovulul, sunt femei la menopauza care nu raman insarcinate, la fel si tu, si faptul ca nu ti-a venit inca ciclul nu e o tragedie, bunica mea mi-a zis ca ei i-a venit tocmai la 18 ani, deci se intampla, pana iti vine ciclul da-i bataie ca nu-i problema, dupa aia insa se schimba situatia
Pai eu zic sa te duci la un medic ginecolog pentru un consult si iti spune el tot in legatura cu ce esti nedumerita!
Posibil sa nu-ti vina niciodata. Ai fost la doctor?
Sunt unele femei(rar ce-i drept) care nu au ovule toata viata, deci nu pot face copii...
Posibil sa fii si tu o asemenea femeie.
Este foarte ciudat ca la varsta ta nu ai menstruatie.Intr-un documentar am vazut ca menstruatia incepe de la 9 pana la 14 ani. Apoi se continua, dar daca nu incepe in termenul asta este o problema, iti sugerez sa mergi la un medic.Si legat de sarcina, daca nu te-ai protejat.
Cum sa ramai insarcinata daca nu ai ciclu? asta te face femeie! ar trebui sa stii prea bine ca doar in momentul in care ai avut prima menstruatie ai sansa sa ramai insarcinata. si la 17 ani fara ciclu? cam ciudat, eu as zice sa mergi la medic.
Irina_Jitea_1974 întreabă: