Se numeste atac de panica si este pe fond nervos, nu are nicio treaba cu inima. Cand inima o ia la goana si simti ca te sufoci sau ti se pune un nod in gat este de fapt reactia organismului la descarcarea de adrenalina.
Nu e grav, se poate trata.
Cauza este de cele mai multe ori genetica (cum zicea cineva mai sus) dar atacul de panica poate aparea si in urma unui stres prelungit sau pe fondul consumului de cofeina, tutun, alcool si alte droguri cu efect anxiogen.
Iti multumesc de raspuns
Buna
Cel mai indicat ar fi sa vorbesti cu mama ta si sa ii explici situatia, apoi mami tau va sti ce are de facut, o vizita la medi este raspunsul intrebarii tale.
O zi buna
Nu am exact un răspuns, dar în mod ciudat și eu simt la fel, iar eu am numai 13 ani.La mine e posibil să-l moșenesc pe tatăl meu, care a moștenit-o de la bunicu, cred că e în genele noastre. Și eu la fel, n-am nimic la sânge, dar tensiunea mea arterială nu este constantă (14-7, apoi 10-7 și acum 13-7) La fel ca la mine nu pot spune nimic exact, dar există posibilitatea, dar tu nu risca, fă analize cât mai repede!
Trebuie sa faci o vizita la medic. Dar nu trebuie sa te panichezi deoarece de asta simti ca nu mai poti respira.