Daca esti fata,tunde-te si ia-ti o peruca! Alopecia nu este un simptom al afectiunilor dermatologice neaparat.
Du-te la endocrinolog si mai fa-ti o ecografie tiroidiana apoi fa-ti niste analize de sange!
Cauza ar putea fi lipsa sau excesul de fier sau calciu,o tulburare a glandei tiroide sau acumularea unor toxine in organism.
Nu lua supradoza de fier,cantitatile prea mari,pe termen lung,pot duce la boli grave! Totusi,nu cred ca ai putea tu sa ai prea mult fier in organism datorita sangerarilor din timpul menstruatiei,deci s-ar putea sa ai mai degraba lipsa dar asta o poate confirma hemoleucograma. Pentru a absorbi fierul mai usor,iti recomand sa consumi cereale integrale la micul dejun(moderat) si sa bei cand te trezesti,inainte de masa,o sitronada(contine vitamina C,un fixator al fierului) si vezi ce faci si cu acea hipocalcemie(daca ai parte de ea). Stai la Soare,mananca susan,varza,brocoli, lactate, etc dar ai grija la cantitatile mari de rosii, la ciocolata, zahar..alimente care elimina calciul din organism prin urina. De asemenea, si fierul poate fi eliminat din cauza anumitor ceaiuri cum este teiul, spre exemplu.
Iei medicamente? uita-te pe prospect si discuta cu doctorul tau daca au efecte adverse ca cea descrisa de tine sau altele.
Sanatate!
Doar un endocrinolog foarte bune te poate ajuta!
Alopecia este strans legata de hormonii tai, de sistemul tau endocrin si daca acolo sunt carente si nu functioenaza bine sistemul, este nromal ca parul, unghiile si chiar pielea, sa sufere.
Sfatul meu este sa cauti un alt endocrinolog.
Ceva in alimentatia ta este gresit! Va trebuiis a invetis a manaci sanatos, avand fructe si legume zilnice, eliminat definitiv fast food-ul, prajelile si grasimile si introdus multe vegetale crude si fructe, pentru ca corpul tau sa ia vitaminele si mineralele naturale din ele si sa dea corpului, ceea ce are nevoie.
Esti fata? Pentru ca daca esti baiat rezolvarea e: Obisnuieste-te.
Daca esti fata, greu, foarte greu daca nu s-a descoperit nici-o cauza pentru problema ta. Cu stress-ul cum stai? Incearca sa reduci si din stress pentru ca afecteaza mult. In rest, analize cred ca ti-ai facut, cu sideremia/fierul cum stai? Incearca sa iti iei niste fier si sa iei fier pana cand iti vine rau de la el. Am o cunostinta (femeie) care asa a scapat de problema, insa parul nu a mai crescut acolo de unde a cazut, in schimb nu ii mai cadea deloc dupa suplimentele de fier.