| carminalaura18 a întrebat:

Bună!
Am 20 ani și am o problemă foarte gravă. De ceva timp tot am frecvente infecții în zona intima. Am luat tot felul de tratamente recomandate de medici, cu ovule, creme chiar și antibiotice, însă nu trece mult timp și infecția revine. Mi s-a zis acum ceva timp că am colul uterin inflamat, ceea ce e cel mai probabil, pentru că am dureri la actul sexual ca și cum mi s ar atinge ovarele. Recent, am fost cu iubitul meu la urolog pentru a face el un control de rutină ca să vedem dacă nu cumva i am transmis și lui din problemele mele, noi având numai contacte neprotejate. Acel doctor a dorit să vorbească și cu mine și din ce i am povestit eu, spune că e foarte probabil să am endometrioză. Acum urmează să fac toate investigațiile necesare pentru a afla ce am, dar sunt foarte stresată. Voi ce credeți că este? Am dureri foarte des de burtă, mai ales când mi e frig, eu fiind și o persoană foarte friguroasă. La menstruație aveam luni în care plângeam de durere, dar niciodată nu mi s-a dereglat. Plus de asta, am tot felul de scurgeri ciudate. Am avut acum ceva timp niște scurgeri destul de dense de o culoare maro, am început tratamentul, apoi mi-a venit menstruatia, iar acum după o săptămână după ce mi-a trecut menstruația, au revenit scurgerile maro. Nu mai inteleg nimic si simt ca innebunesc, mi e frica cel mai tare de faptul ca n o sa pot face copii. De cate ori ma tratez, aceeasi problema sau chiar alta, revine.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Noi nu credem nimic, ca nu suntem medici si nu ghicim in stele ce boli si infectii ai putea avea tu.
Mergi mai departe la investigatii medicale, fa tratamentele corect si evita sexul pe perioada tratamnetului ca organsimul sa se poata recypera si vei vedea ca trece.

Apropo, ranile pe colul uterin sunt produse cu o infectie virala HPV ( Human papiloma virus), care inflameaza si evolueaza, ranind colul uterin si dand sangerare si durere la sex. Daca in cativa ani nu faci tratamentul corect si nu cauterizezi rana de pe colul uterin, aceea se transfroma in cancer de col uterin.
scurgerile maronii sunt de fapt sange oxidat, care se scurge afara din vagin odata cu secretia vaginala, de la colul care are rana pe el.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Trebuie să faci testul Papanicolau, analizele de sânge inclusiv TSH şi analizele pentru infecțiile de clamidia şi gono kok. Poți să îmi scrii în privat dacă ai întrebări.