| Miria a întrebat:

Buna..Am 21 de ani. Datorită unor Infecții am pierdut trompele uterine iar de atunci am aflat ca pot sa fac copil doar prin fiv. Am încercat sa ma obișnuiesc cu ideea și sa nu ma mai urăsc. Rudele mele știu. De la un timp am început sa iau in greutate iar astăzi cumnatul lui mama m-a întrebat la mișto dacă sunt gravida. El știe ca nu pot sa fac copil pe care naturală. Sufar foarte mult din cauza asta și sunt deja conștientă ca niciun bărbat nu o sa vrea sa fie lângă mine. Uneori am gânduri de sinucidere. Nu stiu ce sa mai fac.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Te inseli!
Un barbat care te iubeste nu va fi niciodata retinut de acest lucru minor, mai ales ca esti capabila sa ai copii, doar un pic mai greu, dar ai toate sansele.

Ceea ce indeaprteaza barbatii de tine este faptul ca ai inceput sa te neglijezi si sa te ingrasi, iar asta este de rau, fiindca iti coboara increderea in tine si te baga in depresie.

Su zic sa nu te lasi dusa de acest lucru si sa pui mana serios sa faci sport, ca-i pacat la 21 de ani sa ajungi obeza si patetica. Esti prea tanara si poti fi fericita alaturi de orice barbat!

| Freya1 a răspuns:

Nu exagera.In ziua de azi fete tinere își opresc menstruația definitiv sau își lega trompel uterine ca să nu facă copii.Vedete cu nume mare afirma ca nu își doresc copii și sunt acceptate.Da tu, ce pur și simplu ai o problema pe care nu ai vrut sa o ai.

Hăi sa îți spun doua povestioare din viata reala, trăite de cineva apropiat mie și de mine implicit.
Fratele meu fertil fiind a aflat ca soția lui nu poate avea copii înainte sa se casatoreasca cu ea, dar asta nu la împiedicat sa aibă o relație de ani de zile cu e, sa o ceara în căsătorie și sa aibă răbdare sa vadă dacă tratamentele pot sa își facă efectul.Si ea se simțea vinovata dar fratele meu nu ia reproșat niciodata nimic legat de chestia asta.
Eu personal m-am cuplat cu un om de care medicii spuneau ca nu e fertil.Si el se simțea vinovat dar eu nu i-am spus nici o secunda ca dacă nu îmi va face copii îl voi lăsa, l-am susținut.Ca după câțiva ani sa descopăr ca și eu am o problema de fertilitate și am ajuns la concluzia ca ne iubim și acceptam asa, iar în caz contrar vom adopta.
Pana la urma am reușit și am rămas însărcinată, cumva printr-o întâmplare, minune și pe neașteptate după atâtea controale în care ni s-a spus "nu" și nici nu am luat tratament.Dar asta nu a schimbat iubirea dintre noi.

Nici la tine nu e totul pierdut.Sunt bărbați ce te pot iubi pe tine, ceia ce faci sau poți sa faci tu.
Sunt barbatii ce deja au copii, sau ce nu pot avea și simt nevoia de o relatie de iubire, de cineva lângă ei, nu doar de un incubator de făcut copii.

| Lioana a răspuns:

Hei....asta nu e motiv de depresie. Unele nu fac copii chiar daca pot si chiar daca au partener.
Ar trebui sa vezi partea pozitiva a acestei probleme. Te poti bucura de dragoste din plin fara riscul de a ramane insarcinata. Oricum nu cred ca vrei sa ti se intample asta la 21 ani.
Exista barbati care nu vor copii asa ca nu trebuie sa-ti faci griji ca nu gasesti partener.

| just4ubr2015 a răspuns:

Nu mai tine cont de parerea rudelor tot ce conteaza e parerea ta si a iubitului tau si chiar daca nu poti avea copii pe cale naturala poti infia un copil mama e cel care creste copii nu cea care ii face si apoi ii abandoneaza. viata e frumoasa si merita traita du-te si te plimba ca esti tinara pana la copii mai ai de trait.

| Ha0s a răspuns:

Consulta un psihiatru, nu e ok gândirea aceasta și nu mai permite ratatului ăluia să facă "glume de genul", nu permite nimănui de fapt. Cât despre "sunt conștientă că niciun bărbat..." E total eronată aceasta idee a ta.