Gutăn morgăn...
La 21 de ani, cu un istoric de fumat, simptomele tale sunt mai probabil cauzate de o iritație sau inflamație a gâtului, mai ales după un chef cu alcool, fumat și strigăt. Gâtuțul tău a fost supus unui stres, iar acum e supărat și trist.
Știu exact ce înseamnă fumatul, am fumat 30 de ani, deci nu mă miră că gâtul tău a început să protesteze.
Fumatul poate duce la iritații și inflamații, care se pot manifesta exact ca un nod în gât sau o durere la înghițire. Mai ales când adaugi alcoolul și strigătul, e clar că gâtul tău a avut o zi mai proastă.
Durerea care apare dimineața și seara este destul de tipică pentru astfel de iritații și nu ar trebui să te panichezi.
Totuși, dacă simptomele persistă mai mult de o săptămână sau înghițirea devine mai dificilă, ar fi bine să mergi la un medic ORL pentru o evaluare mai detaliată. Nu de alta, dar cancerul nu vine așa, dintr-o dată, dintr-un chef cu prietenii.
Și, da, fumatul nu face niciun bine gâtului tău, așa că poate ar fi momentul să iei o pauză mai lungă de țigări. Nu de alta, dar gâtul tău va fi mai fericit!
Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.
Daca esti speriat de ce nu alergi la medic, sa-ti faci investigatii?
Mai oameni buni, cand aveti o suferinta, alergati la medic, nu pe internet sau pe forumuri, ca nu veti afla niciodata ce aveti voi in realitate, fara un consult medical si fara anlize si investigatii medicale.
Sunt plecat la munte pana pe 3 ianuarie nu am unde efectiv
Sigur ca ai unde, ca-s medici si la munte, peste tot, prin toate colturile tarii sunt, trebuind doar sa cobori pana la cel mai apropiat spital sau cabinet medical 9asta daca esti intr-adevar speriat).
Lasa tigarile. Ii tot zic si sotului meu sa le lase ca-s cancer curat. Nu mai zic ca sunt scumpe si put ingrozitor...Iti strici dintii si sanatatea, nu merita. Fa-ti un control, nu sta asa si daca ai ambitie, lasa tigarile! Multa sanatate!
NszjNjJnJzknzyynK întreabă: