| Ionela1234hahs a întrebat:

Bună,am 23 de ani și sunt extrem de speriată. Întradevar sufăr de atacuri de panică și anxietate de 5 ani am urmat și tratament acum numai urmez.Mereu am avut amețeli stări de leșin etc.Dar acum după analizele de sange sunt extrem extrem de speriată. Vreau să știu dacă mai e cineva care a primit rezultatele asemănătoare pentru ca mă gândesc întruna ca ar putea fi cancer.Ma duc la medic săptămâna viitoare dar până atunci nu pot sta liniștită deloc. Hemograma a ieșit bine leucocitele trombocitele toate îs bune.Dar la frotiu de sange a ieșit nasol : eozinofile 1 (2-4),limfocite 47(25-40),limfocite reactiv 4. Si mai scrie anisocitoza si polikilocitoza. Oare poate fi cancer sau ceva grav

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Hai să nu ne speriem de la orice durere... Știu că panica e mare și că te simți ca și cum te-ar urmări fiecare bănuială de pe lume, dar hai să o facem clară: hemograma ta nu sună ca o condamnare la cancer, chiar dacă îți imaginezi deja scenarii din filme.
Limfocitele crescute și restul parametrilor care sunt un pic „neastâmpărați" nu înseamnă că ai și cancer, ci mai degrabă că ai un sistem imunitar activ, care se pregătește să lupte cu niște invadatori – adică, un virus sau o infecție care nu a ajuns încă să-ți strice viața.

„Anisocitoza" și „polikilocitoza" sună complicat, dar de fapt nu e mare scofală. Astea sunt termeni care se referă la variațiile în mărimea și forma globulelor roșii. Într-un corp sănătos, totul poate fi un pic haotic când sistemul imunitar lucrează din greu să țină virusurile departe. Da, poate să fie și un semn al unei infecții recente sau al unei reacții la stres, nu neapărat un semn de cancer.

Eu știu că anxietatea și atacurile de panică sunt deja un coșmar propriu-zis, dar uită-te la partea bună: hemograma ta este aproape perfectă. Când toate valorile sunt ok, iar doar câțiva parametri sunt „ușor" neobișnuiți, e mai mult o problemă de mică variație, nu un diagnostic grav.

Așa că relaxează-te puțin. Știu că e greu, dar până ajungi la medic, nu îți face filme. Te vei liniști. Ai la îndemână soluția și doar medicul poate să-ți explice exact ce înseamnă fiecare valoare. Până atunci, nu îți mai da self-diagnosis pe Google, că nu ajută.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

1 răspuns:
| Ionela1234hahs explică (pentru DrMihailoviciS):

Vă mulțumesc mult pentru răspuns, doar ca am niște amețeli cumplite o slăbiciune, și de aceea sunt foarte speriată să nu fie cancer.