Buna
Draga mea, sa nu uitam ca unele animalute sunt doar pentru a fi sacrificate pentru existenta intregii omeniri.
Nimeni nu ne acuza daca taiem gaina/porcul/oaia din curtea noastra.
Excludem animalutele de companie care ne sunt dragi.
Esti micuta, corpul tau este in formare.
Nu crezi ca risti cam mult sa devii vegetariana la 13 ani?
Vorbeste serios cu mama ta/eventual cu un medic nutritionist.
Nu merita sa risti de pe acum.
Alegerea iti apartine, dar cel putin documenteaza-te la persoane avizate.
Sarbatori fericite
"...sa nu uitam ca unele animalute sunt doar pentru a fi sacrificate pentru existenta intregii omeniri.
Nimeni nu ne acuza daca taiem gaina/porcul/oaia din curtea noastra."
Pot intelege ca intentia a fost buna si pana acum am vazut doar raspunsuri pertinente din partea ta dar oare nu vezi cat de fundamental gresite sunt afirmatiile de mai sus?
Doar pentru ca tu ai fost invatata de parinti, de cultura si cel mai probabil de biserica ca unele animale se mangaie si altele se mananca nu inseamna ca asa si este. Cu siguranta vezi ipocrizia in afirmatia de mai sus. Catelul pe care tu il plimbi in lesa este transat si mancat ca un purcel in China spre exemplu. Purcelul e animal de companie plimbat in lesa in occident si este se pare la fel de inteligent ca si cainele tau. Ai dreptate, nu te acuza nimeni ca mananci carne dar hai sa ne asumam... sa nu inchidem ochii si sa infulecam in nestire, sa nu ne ascundem dupa deget, ignoranta sau cultura/religie. Nu sunt avocat pentru drepturile animalelor, dar am o problema majora cu ipocrizia si m-am putut abtine cand am vazut asemenea comentariu de la o persoana rationala.
Draga mea, hai sa nu ne ascundem si sa nu fim ipocriti.
Asa a fost lasat pe fata pamantului, ca unii sacrifica si catelul si pisica, asta este alta problema, iar daca tu doresti sa devii vegan, nimeni nu te opreste.
Eu doar mi-am facut datoria si am raspuns, este adevarat ca nu trebuie sa imi dai dreptate, dar nu te astepta ca pe acest site ca toti sa iti impartaseasca dorinta...
Sa inteleg ca toata lumea asta care sacrifica gaina/porcul si restul animalelor destinate sacrificarii este ipocrita?
Nu mananc carne zi de zi si nu pot sa afirm ca tai gaini si porci in fiecare luna, dar odata pe luna tai o gaina si cumpar 2-3 kg de carne.
Iar daca mie nu imi place ceva, nu trebuie sa ii interzic si altcuiva acel produs.
Fiecare este liber in gandire si este liber sa faca ce doreste!
O zi buna!
Asa a fost lasat pe fata pamantului? Deci vorbim despre religie. Religia ta. Pentru ca alte religii nu permit consumul de carne. Nu exista animale DESTINATE sacrificarii doar conceptii religioase si culturale care incadreaza unele animale in categoria asta. Sunt popoare care sacrifica cainele si pisica de cand se stiu si nu fac nici o diferenta intre cele doua si oi spre exemplu asa cum faci tu... oare de ce? Sa nu fie oare cultura de vina? Sau poate consideri ca ei sunt niste primitivi si ca doar crestinii detin adevarul absolut si sunt civilizatia etalon.
Nu vreau sa te insult sau sa ducem discutia astea prea mult in alta categorie dar este evident ca nu poti sau refuzi sa vezi dincolo de preconceptii.
Apropo...nu sunt vegana, mananc carne dar discutia nu era despre asta. Ce m-a frapat a fost felul categoric la care ai spus ca unele animale sunt facute sa moara pentru burta ta. Nu trebuie sa fii de acord cu mie doar poate sa intelegi absurdul afirmatiei. Probabil cer prea mult...
Hai sa ne oprim, suntem total 2 firi diferite si nu vreau scandal...
NU AM FACUT DECAT SA RASPUND UNEI INTREBARI, daca nu iti convine raspunsul meu, poti raporta.
Am si animalute de companie, iubesc animalutele, daca esti impotriva sacrificarilor, fa draga o scrisoare si adreseaza-te mai departe de TPU!
Motivatia ta e buna, draga mea, dar vezi tu corpul tau este in crestere si are nevoie si de proteine!
Discuta cu mama ta, cu medicul de familie nu si in cele cu un nutrionist daca e bine ce faci si eventual sa-ti alcatuiasca o dieta echilibrata din care nu lipseasca nimic din ceea ce-i trebuie organimului pentru o dezvoltare armoniasa!
Exista o dieta pentru a evita riscurile unor eventuale probleme de sanatate. Se numeste dieta echilibrata. Cu cat esti mai tanar/a cu atat riscurile renuntarii la carne sunt mai mari. Exista persoane care au devenit vegane/vegetariene din cauza ca le e rau dupa consumul produselor din carne. Renuntarea la carne doar de dragul animalelor ar fi o greseala. Mai ales cand ai doar 13 ani, repercusiunile acestei masuri riscand sa se rasfranga nu doar asupra ta, dar si asupra eventualilor urmasi - statura mica, inteligenta mai scazuta, sistem imunitar slabit etc