Ai ochii obositi, ai conjunctivita, poate nici ochelarii nu mai sunt buni...
Mergi la oftalmolog. Repede. Nu mai pune in ochi toate prostiile vazute in reclame.
Bună! Numai medicul poate stii ce ai, medicul oftalmolog i ti face fund de ochi este o procedură simplă ne dureroasă te pune la un aparat special optometru care măreste pupila si medicul poate observa modificarile apărute la nivelul ochiului. Si cîmp vizual pentru determinarea dioptriilor, ce carsta ai? Esti fată sau băiat? Mergi la medicul de familie si cere i trimitere la oftalmologie, vezi sa ai buletinul tau si cardul de sanatate la tine ca sa i ti poată da trimiterile la medicul oftalmolog.
Primele trei cuvinte pe care le-am zis: am aproape 14 ani. Daca nu citesti intrebarea bine nu mai pune intrebari prostesti... mi-am zis clar varsta la inceputul intrebarii. Si apropo, sunt fata. Am dioptrii -2, 25. Stiu ca e mult. Nu pot sa vad nici cand merg fara ochelari, ma impiedic pe strada...
Nu mi le-a recomandat nimeni, sunt picaturi pe pare ti le pui si te simti mai bine din cauza lor.
Câte ore pe zi stai cu ochii în telefon / tabletă / PC?
Poate că ar fi bine ca la o oră să faci o pauză de 10 min măcar.
Cine a zis ca sunt o obsedata de telefon? Nu am 5 ani, stiu si eu ca daca stau prea mult imi poate afecta ochii. Pe telefon stau vreo 4-5 ore pe zi, pentru ca restul timpului merg la scoala si stau pe afara. Doar dimineata stau vreo ora inainte sa plec la scoala si dupa ce vin mai stau seara.