| Anonimus12345989796 a întrebat:

Am aproape 18 ani si 1.71m inaltime. Mentionez ca mama are 1.55 iar tata are 1.75. Si inca de la 15 - 16 ani am cartilajele de la picioare inchise. Anul trecut mi-am facut o radiografie la pumn in care a rezultat ca am cartilajele epuizate, adica aproape se inchid. Doctorul mi-a zis ca nu voi mai creste decat maxim 1-2 mm. Atentie sunt mm nu cm! Mentionez ca in tinerete am avut astm bronsic si in perioada de crestere din cauza ca dna doctor m-a certat am luat acel inhalator pe baza de steroizi cand nu aveam probleme, probabil din aceasta cauza mi s-a terminat cresterea atat de devreme. Practic eu de la 15 ani nu am mai crescut pana la varsta asta decat 2-3 cm si asta a fost pana anul trecut. De atunci am aceeasi inaltime. Stiu ca teoretic am inaltimea corecta dar nu mai suport aceasta inaltime. Toti colegii mei in fiecare an m-au depasit pe rand cate unul. Anul acesta m-a intrecut si ultimul coleg, a crescut peste vara si are 1.74. Iar fratele meu de 15 ani a avut si el in vara explozia de crestere si aproape ma ajunge, mai sunt doar 2 cm. Toti verii mei care culmea au parinti mult mai mici decat ai mei au peste 1.80. Nu mai suport! As face orcice pentru cativa cm in plus. Orice: steroizi, hormoni, orice. Nu spun ca vreau sa ajung la 1.80 ca asta ar fi o aberatie dar macar sa ajung la 1.75. Desi din spusele doctorilor si din informatiile pe care le-am gasit a rezultat ca nu mai am nimic de facut ci doar sa caut un psiholog. Fvck the life.
Sunt disperat mai ales ca am si ditamai capul daca ma compar cu ceilalti de inaltimea mea constat ca linia mea a umerilor e mai jos cu 3-4 cm. Deci practic am un cap mare pe un corp mic. Va implor spuneti-mi ce metode am de crestere in inaltime.
Ce viata: sa vrei sa realizezi ceva dar sa nu ai nici o sansa! Fvck it!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| SSJGohan3 a răspuns:

Tot ce ai putea incerca sa faci e sa urmezi o viata total dedicata cresterii inaltimii asta pana la 20-22 ani cand e total oprit procesul... inseamna sa te pui sa iei orele necesare de somn dar ZILNIC! sa iei destule minerale si nutrienti gen calciu vitamine etc sa fi sigur ca ai aprotul caloric pozitiv si toate caloriile is reale etc..ai foarte multe de urmarit.
Va trebui sa te apuci de un sport sa te dedici la el gen basket si chiar sa te chinui sa fi mai bun ca sa aiba si corpul nevoie de a fi mai mare pentru a reusi ceva si vei reusi zic eu sa mai faci 4 cm in vreo 9 luni de efort... urmeaza tot in perioada asta doar pe astea te dedici sa ai toata gama care influenteaza cresterea oaselor asigurata practici si sport ce necesita asta timp de 9 luni si nu ai voie compromisuri..gen las ca azi nu dorm stau si ma joc ies la o bere etc..nimic doar pe aia te dedici si e posibil sa ai o sansawinking anunta-ma in privat dupa 9 luni daca ai reusit sau nu...dar mai ales daca ai incercat macar sau doar vrei ceva si nu iti asumi nici un risc