| dana78956 a întrebat:

Am arsuri solare si m-am bronzat neuniform.Acum mi se decojeste pielea. Intrebarea mea e bronzul trece, daca da in cat timp sau va ramane asa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| anamariarot a răspuns:

După cum deja ți s-a spus, bronzul se va duce în totalitate la câteva luni. Folosește cremă cu protecție solară, aplic-o cu jumătate de oră înainte să te expui la soare și de fiecare dată după ce ieși din apă. De asemenea, ai grijă și la ce ore te expui la soare; să n-o faci în miezul zilei, că atunci e cel mai rău pentru piele.
Pentru a-ți calma pielea, după arsură poți folosi iaurt sau creme speciale after sun. Acum câțiva ani eu folosisem una de la avon, ceva într-un recipient albastru și era foarte eficientă. Simțeam răcoare la nivelul pielii și mai puțin disconfort.
După ce ți se mai calmează pielea, adică după ce nu te mai doare și când îți pui un simplu sutien pe tine, poți folosi exfoliante pentru a scăpa de pielea moartă care a mai rămas, dar să ții cont că în felul acesta și bronzul rămas se va duce mai repede, în cazul în care voiai să-l păstrezi.

1 răspuns:
| AlexCristi97 a răspuns:

Bronzul trece in cateva luni (adica sa ajungi exact cum erai inainte sa te bronzezi). Chiar daca ai acum arsuri solare, dupa ce si te decojeste pielea de tot va ramane cat de cat uniform, putin probabil sa se observe ceea ce zici tu bronz neuniform. Daca te-ai bronzat cu un tricou, aia se va observa mai mult.
Foloseste protectie solara data urmatoare si te vei bronza frumos, fara arsuri.
Inca un sfat, aplica pe piele o crema grasa sau o crema speciala pentru arsuri ca sa te vindeci mai repede.