| DeichMaNN a întrebat:

Am astm bronsic de la 4 ani dar s-a descoperit pe la 7 ani, in fine, iau medicamente etc, crize de astm nu am avut decat 3 sau 4 printre care 2 grave, dar de la 8 ani asa nu am mai avut decat vreo 1 2 crize usoare, acum am 14 ani, nu am mai avut nicio problema, nicio criza nimic. eu am medicamentul SERETIDE si atat. inainte am avut si Singulair si Fixotide, dar acum doar SERETIDE, eu de mic joc fotbal, obosesc repede, nu zic nu dar nu am facut niciodata criza la fotball...dar intrebarea mea este urmatoarea : acum al 14 ani nu am mai luat medicamentul ( SERETIDE ) de 2 luni si nu am patit nimic, ce ziceti, este o sansa de insanatosire, am corpul rezistent ori ce? as vrea sa stiu daca pot scapa de astm, eu stiu. la vreo anumita varsta, pls raspundeti-mi ca sunt foarte curios, doar e sanatatea mea straight face!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Buna! si eu sunt bolnava tot de asa ceva si folosesc seretide, in momenetul in care intrerupi tratamentul fara acordul medicului, iti va fi bine un moment, apoi boala va recidiva..trebuie sa discuti cu medicul tau care te trateaza, iar daca doctorul respectiv zice ca ai voie sa intrerupi tratamentul(ceia ce nu prea cred) e ok, dar totusi nu te juca cu viata ta, si fa tratamentul conform medicatiei...vei avea urmari mai tarziu...depinde in ce stadiu e boala ta, dar odata ce ai ajuns la pufuri.
Sanatate multa si tot ce iti dorestihappy

| DeichMaNN explică (pentru caramela):

Poi eu am avut si alt medicament(SINGULAIR) pe langa seretide si mi l-a scos, deci nu l-a scos degeaba happy, a zis sa vada cum ma simt fara singulair si poate o sa scoata si seretide...happydar am auzit multa lumea spunand de AUTOSUGIESTI, ca eu trebuie sa gandesc ca nu am nimic, si sunt perfect sanatos, sunt 99% sigur de aceasta autosugestie, intalnind-o in mai multe cazuri happy un ex ar fi o fetita de 8 ani care nu se mai putea ridica din pat din cauza picioarelor ca o dureau ingrozitor si ca trebuie sa le amputeze, dar cu autosugestie, fetita, s-a dat jos din pat fara nicio problema si in scurt timp picioarele i sau vindecat happy Si mie mi s-a intamplat o criza de astm in mai 2011 si am fost la spital de 3 ori dar degeaba, pana la urma am fost la doctorul de pneumologie iar acesta m-a controlat cu acel aparat modern si mi-a zis ca nu am nicio problema si mi-a dat trimitere la un psihiatru. psihiatrul a zis ca ma sperii din cauza astmului, si ca imi imaginez ca ma sufoc si de aceea am facut criza happy Am invatat sa ma controlez si sa numai fac crize...si de atunci nu am mai facut deloc happy

| caramela a răspuns (pentru DeichMaNN):

Am avut si eu Singulair, si tot asa mi l-a scos, chestia cu autosugestionarea chiar functioneaza si chiar o aplic si in cazul meu..mult timp imi era frica sa intru in baie fiind loc ingust ma panicam si intram in criza, la mine e boala veche si am stat ne tratata mult timp fara sa imi dau seama. daca tu ai luat boala din timp e mai bine si sper din tot sufletu; l sa iti revii complet si sa renunti la medicamente.din pacate eu nu pot renunta pentru ca ar insemna sfarsitul meu...straight face

| DeichMaNN explică (pentru caramela):

Eu vreau sa scap de astm in primul rand pentru un loc de munca mediu...sunt cls 9a aqm...si eu nu prea sunt genul care invata si de aceea vreau sa scap de astm sa am multe posibilitati cand termin scoala dar sper sa ma fac bine, si tu la fel happy, oriqm mersii pentru raspunsuri, ceao! happy

| caramela a răspuns (pentru DeichMaNN):

Buna! sa stii ca odata declansat astmul, nu prea ai cum sa scapi definitiv de el, doar sa il tii sub control. e bine totusi sa fii consultat mult mai des pentru a avea certitudinea ca te poti descurca si fara ajutorul pufurilor si ca poti avea o viata linistita fara ajutorul medicatiei, dar trebuie sa ai mare grija sa nu racesti si sa te feresti de ceia ce iti poate face rau, mai ales daca esti alergic..multa sanatate si succes in tot ce facihappy