| irinuk28 a întrebat:

Buna,am auzit ca bananele constipa,e adevarat? Daca da, ce sa fac pentru ca nu pot sa le exclud din gustarea mea zilnica dintre mese sad. Aveti vreo idee cum as putea sa le consum? Mananc cate 2-3 pe zi, credeti ca totusi ar trebui sa mai reduc din doza zilnica de banane?
FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Pana ajungi tu la cantitatea de banane necesara sa te constipe te faci cat hipopotamul. orice exces strica, fie el de proteine, carbo, grasimi, vitamine sau chiar fibre (continute in banane, alea constipa). eu mananc in unele zile pana la 2 kg si nu am avut niciodata nimic.

| irinuk28 explică (pentru JohnnyBi):

laughing..Adica la ce te referi ca o sa ma fac cat hipopotamul? Ingrasa, nu?

| JohnnyBi a răspuns (pentru irinuk28):

Nu. era o metafora pentru "nu ai cum sa ajungi acolo".

A,ok.Eu am inteles ca si ingrasa, dar nici nu mai stiu ce sa cred. Oricum, multumesc pentru raspuns! happy

| JohnnyBi a răspuns (pentru irinuk28):

Banana are 1-2g proteine si in rest numai carbohidrati, si carbohidratii, fie ei simplu, complecsi sau fibra (greu digerabili) ingrasa. dar 2 banane au impreuna 50-70g, deci la 40-50g de carbo cat contin este neglijabil.

Ok,e bine de stiut.Chiar as vrea sa mai pun cateva kg pe mine. Sper sa fie de folos si bananele, oarecum.Multumesc inca o data!

7 răspunsuri:
| ChrissD a răspuns:

Daca mananci o singura banana pe zi nu este nicio problema dar trebuie sa asortezi bananele cu ceva de exemplu cu clatite...

| irinuk28 explică (pentru ChrissD):

Ok,am inteles.Multumesc mult! happy