| vnvrgvskjdv a întrebat:

Am auzit ca daca bei apa in timpul mesei poate face rau. Cu ce poate afecta asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mariah01 a răspuns:

Băutul apei în timpul mesei este greșit deoarece influențează digestia iar enzimele nu mai au aceeași capacitate de acțiune. Conform biologului, apa trebuie băută cu o jumătate de oră înainte sau după masă, cu înghițituri mici sau mestecată, întrucât saliva îi crește capacitatea de hidratare. Băutul apei în timpul mesei ajută la slăbit, dar poate afecta și pofta de mâncare pe moment.

10 răspunsuri:
| DraudeS a răspuns:

Buna seara!

Este o informatie falsa.

Sanatate!

| AndruCriistina a răspuns:

Nu afecteaza cu nimic bautul apei in timpul cand mananciwinking! Pentru ca tu bei ca tie sete nu de altceva, daca ai bea suc ti-ar fura pofta de mancarewinking!

| cristina6713 a răspuns:

Astea sunt doar zvonuri, eu am participat la o campanie de nutritie unde a fost si doctorul nutritionist ana maria iulian si aceasta a recomandat sa bem apa in timpul mesei, asa ca nu-ti face probleme.Bafta!

| FemeiaPisică a răspuns:

Nu este adevărat, nu te afectează cu nimic. Stai liniştită!

| MrAnderson a răspuns:

Salut,

Daca exagerei cu apa, iti poate face rau in orice situatie.
Dar daca iti ajuti putin digestia cu apa in timpul mesei, nu se intampla nimic rau.
Dimpotriva.

| viotedy a răspuns:

Taie pofta de mancare. atat.

| mona a răspuns:

Nu cred, desi am mai auzit si eu asta dar daca bei apa in timpul mesei te saturi mai repede[cel putin eu asa am observat]

| valentingb a răspuns:

Buna. Unii spun ca ar produce reflux gasto-esofagian. Dar in Turcia de exemplu, asa se manaca, cu un pahar de apa la masa. Daca mananci o supa, e ca si cum ai bea doua pahare de apa la masa. Daca bei ap, te simti plina mai rapid, prin urmare mananci mai putin, asa ca e o un bun regim. Deci nu este adevarat, nu afecteaza sanatatea.

| Trynda a răspuns:

Nu se intampla nimic rau, doar te balonezi. Nu e bine sa bei apa inainte sau imediat dupa masa.