Nu este fumatul, adica daca este fumatul, doar ti-a agravat ceva ce aveai inainte. Fie ai o problema cu circulatia, pentru care trebuie sa faci macar un EKG, fie o problema neuronala, si amorteala poate fi din cauza nervilor. Nu "nervi de suparare" ci nervii care transmit impulsuri nervoase. Da, din cauza fumatului, membrele sunt amputate, am doua cazuri in familie. Mergi pentru inceput la medicul de familie.
Trebuie sa stii ca nicotina da vasoconstrictie pe toate vasele, inclusiv pe cele mici( capilare). Aceasta vasoconstrictie reduce fluxul sangvin la organe si muschi. Asta e cel mai " mic" impediment in comparatie cu cancerul pulmonar pe care risti sa-l faci daca continui sa fumezi.
Daca la 16 ani fumezi inseamna ca esti redusa mintal. Si la un redus mintal, nu conteaza ce-i amorteste, foarte bine ca-i amorteste
Nu e posibil atât de repede, probleme tale sunt cu totul de altă natură. Vezi un medic cardiolog. Și lasă țigările
Da, este posibil sa faci arterita de la fumat, dar nu intr-un timp atat de scurt. Amorteala pasagera, daca e legata de fumat, e din cauza vasoconstrictiei in extremitati. Dar mai poate avea si alte cauze.
Pana la arterita obliteranta mai ai inca timp sa te lasi de fumat. Fa asta cat mai repede. Acorda o sansa sanatatii tale, pentru ca nepotii tai sa apuce sa-si cunoasca bunica.
Eu nu am auzit asa ceva si din toate bolile alea insiruite pe acolo cancerul e sijngur pe care ai niste sanse mai mari sa le faci uni sic ca daca fumezi nu mai cresti eu m-am apucat pe la 11 jumate si acum am 1.82 (16 ani) si inca un lucru, parerea mea ca amorteala asta e doar in mintea ta, adica ai auzit o prostie de la cineva... asa aveam si eu impresia ca am cancer la gat din cauza fumatului si cand colo eram racit...
Prima data au aparut amortelile si apoi m-am uitat la consecinte
Posibil sa fie si o lipsa de calciu, daca respiri si putin mai greu :d cce fel de amorteala simti? ceva in de furnicaturi?
Da, exact asa. Si am si lipsa de calciu oricum
Atunci te-ai speriat degeaba
Sper :*
Cel mai bine, te lasi si gta, nu iti fac bine oricum, esti tanara iti distrugi sanatatea, dai banii pe prostii mai bine iti ei un fruct...nustiu daca o sa ma asculti sper ca ti am fost un bun psiholog, trebuie sa ai incredere in tine si sa gandesti logic NU TE AJUTA CU NIMIC SI NICI NU CASTIGI RESPECT... Funda:*?
Copilu, eu fumez de la 14 ani si am 24 acum. Am inceput de la un pachet pe zi, am fumat in unele perioade si 2 pachete pe zi si inca nu am nimc slava domului. Nu cred ca e de la fumat, dar pentru binele tau lasa-te de fumat acum cat poti e posibil sa ai aceste probleme de la circulatia sangeleui, si da poate sa fie de la fumat. Mai bine te-ai lasa acum cat poti fie ca ai probleme de la fumat sau nu.
Este posibil sa ai o lipsa de calciu, datorata sau agravata de fumat. Incearca sa iti faci niste analize pentru a stabili cu exactitate ce ai.
Este posibil. cel mai bine este sa te lasi de fumat. la o varsta ca a ta nu prea e bine sa incepi cu fumatul deoarece pot aparea efecte negative acum sau mai tarziu
Da. Eu nu vreau sa te speri se poate chiar si sa mori eu te sfatuiesc sa-ti faci niste analize . Si sa te lasi de fumat
Daca fumezi mult da, cam asta ti se poate intampla din pacate! Sfatul meu e sa te lasi de fumat incetul cu incetul pentru ca nu te poti lasa de-odata.
Sper ca te-am ajutat!
Nu prea stiu. dar cel mai bine e sa te lasi. chiar daca nu poti pe moment.dar lasa-te..esti tanara..doamne fereste sa patesti ceva
DubstepQueen întreabă:
teo_balaus întreabă: