| Georgi17361 a întrebat:

Am avut gardenerella si la spusele doctoritei am urmat tratamentul cu metronidazol comprimate: 4 dimineata si 4 seara. Am început acest tratament si următoarea zi trebuia sa imi vina menstruatia, însă nu a mai venit si sunt in intarziere cu 6 zile. Am avut si contact sexual protejat Coitus Interruptus, stiu ca nu este atat de sigura această metodă, însă o folosesc de 3 ani si nu s-a intamplat niciodata sa raman însărcinată. Însă sunt îngrijorată ca nu am mai avut pana acum întârzieri asa mari, este posibil sa fie de la acest tratament? Imi voi face si un test de sarcina.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, sex protejat, inseamna folosirea unei protectii precum prezrevativul.
Coitus intrerutus NU este o metoda de protectie a sexului, ci o metoda de evitare sa ramai gravida.
Gardnerella vaginalis se ia prin contactul cu un organ infectat, iar sexul fara prezervativ, te-a reinfectat.
In orice caz, practicarea sexului cu ejaculare afara, nu este o metoda contraceptiva si potis a ramai insarcinata, chiar daca ejacularea se produce afara, numai daca: ai avut partide sexuale consecutive, in perioada ta fertila.
Un test de sarcina se poate face DUPA 21 de zile de la ultima parida sexuala.
Atentie: tratamentul de Gardnerella vaginalis se face concomitent de ambii partneri de sex pentru a se evita reinfectarea. Pe toata perioada tratamentului si pana la repetarea analizelor care ar trebuiis a vina "negativ", sexul este interzis.

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Folosirea tratamentulu prescris in mod sigur, in nici un caz NU poate influenta si afecta desfasurarea ciclului menstrual. Astfel ca neinceperea procesului menstrual are alte cauze, care s-ar puteasa fie si de natura hormonala din moment ce si alta data au mai existat astfel de intarzieri, insa la fel de bine ar putea fi vorba si o sarcina. Din acest motiv incepand de maine poate fi efectuat un test de sarcina insa care sa fie repetat dupa 4-5 zile mai ales in situatia in care ai intretinut acte sexuale chiar si recent. Multa sanatate!