| Gabriel2007 a întrebat:

Buna, am avut o acnee din cauza schimbarilor hormonale cred, am dobandit o la 15 ani si am avut multe cosuri pe fata pana am folosit accutane 4 luni, apoi creme 2 luni aprox si am scapat cam de tot de acnee, am ramas cu semne inca mai ies cate un cos, doua pe fata, credeti ca daca mananc dulciuri mi se accentueaza acneea? Eu oricum mananc multa paine si tot nu mi se agraveaza acneea, credeti ca cu ciocolata sau cu sucurile voi avea acneea aia urata de o aveam anul trecut sau daca e pe schimbari hormonale e influentata doar de lucrul asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Sa stii ca da exista o legatura de cauzalitate intre acnee si dulciuri, observ si la mine in anumite zile cand mananc prea multe dulciuri sau beau suc, dar eu nu fac din asta nicio tragedie insa nici abuzuri de dulciuri, iar sucuri foarte rar

| dullcat a răspuns:

Exista studii care fac legatura intre consumul de dulciuri si acnee, prin urmare tu trebuie sa alegi, la risc.

| Hyperion7 a răspuns:

Trebuie să știi că te va afecta zaharul într-o mai mare sau mică măsură,de aceea ar fi de preferat sa reduci,atât glutenul cât și zahărul,astfel încât să devină excepție,nu regula.
Pentru că dacă vei mănânca ciocolata sau dulce in general,in fiecare zi, acneea se va agrava din nou.
Pe langa asta, in caz că nu ai, fă-ti o rutina adaptata pentru tenul tau ca sa nu mai fii nevoit să revii la pastile.
Pentru că dacă nu ai grija de tenul tau, problema va reveni(eu am fost adus în această situație și de aia îți și spun)

| Gabriel2007 explică (pentru Hyperion7):

Rutina pe care o am o folosesc zilnic fara sa ma abat de la ea deloc.

| Hyperion7 a răspuns (pentru Gabriel2007):

E bine că ai o rutina, atunci mai poți face cate o excepție, dar fara abuzuri