| br0ntozaur a întrebat:

Buna,

Am avut o carie complicata si am facut un tratament iar ieri mi-a pus o chestie (habar n-am ce mi-a facut mai exact ca am si uitat ce mi-a zis) care se pune inainte de reconstructia dintelui afectat. De ieri si pana azi simt un gust aiurea rau in gura, parca de clor si cand scuip saliva e albicioasa si daca o agit, se face ca o spuma. Ieri am zis ca e normal sa simt gustul asta pentru un timp dar il simt si azi si se simte aiurea pe gat si in stomac ca o arsura usoara. E toxica substanta aia daca inghit prea multa? Si e normal ca sa simt gustul la fel de intens ca si ieri? Am mai avut carii si doar cateva ore simteam gustul ala. Ma gandesc ca poate nu e ok...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lostlyric a răspuns:

Este in regula. Acel "medicament" este un material de consistenta gipsului si probabil gustul acela rau pe care il simti este de la substantele folosite pentru mineralizarea zonei (Calciu, Magneziu); sau a solutiei pentru a-ti omori nervul, daca ti-a mentionat dentistul ca asta iti va face; un alt "gust" rau, specific de "dentist" poate proveni si de la solutiile folosite pentru dezinfectarea si curatarea zonei. Deci, nu te speria! In cateva zile ar trebui sa te obisnuiesti cu el. Banuiesc ca urmatoarea vizita va fi saptamana viitoare sau pana la urmatoarea vizita, cand ti se va da jos si se va pune altul, ceva asemanator.
Nici eu nu suportam gustul acela. Bea apa, spala-te pe dinti si limpezeste gura cu mai multa apa. Ar trebui sa se mai diminueze din gust.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cum dumnezeu să fie toxică? Crezi că medicull vrea să te omoare? Cine i-ar mai plăti atunci consultația/intervenția?

| br0ntozaur explică (pentru sierra1):

N-am zis ca vrea sa ma omoare, am intrebat strict de substantele alea. Nu te mai ambala asa.

| sierra1 a răspuns (pentru br0ntozaur):

Nici tu nu fii brontozaur!

| br0ntozaur explică (pentru sierra1):

Eu zic ca am pus o intrebare din simpla curiozitate, tu esti ala care reactioneaza aiurea anticipat in necunostinta de cauza.