Aha, deci ai vazut un video despre depresie si acum te gandesti la depresie. Pai hai sa vezi un video antidepresie si poate asa te gandesti si la asta. Stai ca am unul incredibil de bun chiar aici:
https://www.youtube.com/watch?v=4sUuxJJuilc&ab_channel=MitchManly
Da, mintea repeta, ca un caine care roade oase (cum zicea un intelept). Asta este mintea si nu numai a ta, a tuturor. De aceea trebuie sa o controlam. Si cum controlezi asta? Pai ma bucur ca ai intrebat.
Mintea este un lucru foarte complex, unul dintre cele mai complexe, cu cat incercam sa o intelegem mai mult, cu atat ne incurcam. Da, am patit si eu, traiam intr-o inconstienta foarte mare, in care nu intelegeam si eram pierdut. Dar am cedat si ma bucur ca am facut asta. Am inceput sa caut raspunsuri. Si am gasit. La mine acestea au inceput odata de cand am plecat din mediul in care traiam pana acum si am citit Eckhart Tolle - "Puterea prezentului", nu zic sa faci asta, fiecare carte buna alege persoana, nu invers (parerea mea). Tu ai drumul tau pana la urma. Dupa au inceput si altele si asa mai departe. Dar de ajuns cu mine.
Revenind la tine, o solutie simpla si practica ar fi sa meditezi, iar si iar, pana cand te linistesti si iti observi gandurile din mintea ta, incercand sa nu te agati de ele, doar sa le observi si atat. Cu timpul, o sa treaca de la sine. Dar este foarte foarte greu sa faci asta, poate doar cateva secunde ai putea sa simti cu adevarat acea senzatie de pace. Dar poti sa o amplifici. Daca iesi seara afara sau te uiti pe geam, cand se linisesc monstrii societatii si este liniste, te uiti la un copac de jos, spre cer si ii observi frunzele cum parca se scalda pe cer... daca te uiti dincolo de ele vezi infinitatea nemarginita a spatiului. In acel moment poate realizezi ce mici suntem noi pe lumea asta, sunt asa de nesemnificativi si totusi semnificativi.
Corpul nostru este imprumutat de catre suflet, este un rod al pamantului si il dam inapoi tot pamantului, desigur si aici multe pasaje din biblie care nu sunt intelese deloc cum trebuie, intalnite peste tot in mai multe cuturi (dar aia budista m-a impresionat extrem de mult). Incercarea de a intelege aceste lucruri ar putea sa iti aduca linistea de care ai nevoie.
Sau sa luam cu un alt caz, gandeste-te ca maine nu ai nimic, nu o sa vina ziua de maine, lumea nu trebuie sa mai mearga la lucru, nu o sa mai simti nevoia sa faci ceva, totul o sa se opreasca acolo si o sa stai asa intr-o seara, pana cand vrei tu sa se termine. Acest gand te linisteste?
Sau sa o luam altfel, ai ascultat vreodata linistea? Stii tu, aia de pe fundal. Cand asculti o melodie peste liniste, auzi melodia si nu mai esti constienta de linistea din spate. Ca un rau care este mereu acolo pe fundal si nu il mai auzi.
Gandeste-te la aceste aspecte. In mod normal eu nu m-as lasa convins de ele :)) Dar tu ai zis ca te-a convins un videoclip si m-am gandit ca poate ce zic eu aici ar fi apa de ploaie.
Nu stiu ce as putea sa mai adaug, oricum nu se intelege nimic din ce am zis aici :)).
Un ultimul lucru ar fi ca daca tu ii sugerezi subcontientului ca esti sanatoasa si fericita, asta esti. Daca vrei sa fii fericita, esti fericita, este simplu. Bafta si o zi frumoasa in continuare! ^_^
De regula depresia apare cu atit mai mult cu cit sintem mai complicati. Aia "saraci cu duhul" nu prea au ei treaba cu depresia. Ce poti sa ii faci? Asta e intrebarea de milioane. Tine-o ocupata. Muzica, discutii cu oameni, droguri, alcool, sex, orice care sa iti permita sa te detasezi de starile alea. Zi mersi ca depresia ta nu implica si regrete combinate cu o calatorie in trecut de 20 de ani... efectiv.
Serios?
Mulțumesc pentru răspuns, însă e cel mai prost răspuns primit Droguri, alcool?
Cred ca mai bine nu ai mai da sfaturi pe aici.
Ți-aș zice mai multe dar nu are sens
Nu am dat raspunsul respectiv ca lista de chestii "must-do" ci de diverse alternative. La unii functioneaza, la altii nu. Se pare ca nu ai inteles mare lucru...
Să nu mai bagi în seamă toate prostiile și să îți vezi de activitatea ta zilnică.