Deci: faceti pipi pe voi aiurea si speriati fata mai mult decat aiurea.
Eu acum 7 ani mi-am pus in limba... mi-a pu so prietena, in caminul P4 din Regie. Am si acum piercing-ul... iar cand l-am pus n-am luat nici antibiotic, am mancat normal cat am putut. E normal sa ti se umfle... Cum naiba sa pui AUR? E aiurea. Otel medicinal... e cel mai indicat.
A zis cineva de Baneocin. E bun... are baciotracina, un bactericid cu spectru larg. Poti sa te ungi si cu d-ala... dar ai sa vezi ca trece. Nu te speria, ca esti departe de meningita, septicemie sau ce se mai vehiculeaza pe-aici... gripa porcina
Dragutzo, cand iti faci un pierce in buza, trebuie sa porti trei saptamana cel medicinal si dupa il poati schimba, si chiar daca nu este din aur nu ar trebui sa se infecteze, presupun ca nu l-ai facut la un cabinet special, deoarece de acolo iti dau intotdeauna o reteta cu antibioatioce si tot ce iti trebuieca sa te dezinfectezi, exista riscuri foarte mari, si tocmai de asta trebuuia sa te dezinfectezi dupa fieecare masa, si sa te speli pe dinti. eu zic sa te duci la dermatolog sa vada ce ai.
Persoanele care au trecut prin aceasta experienta stiu ca infectiile sunt inevitabile, dar pot fi tratate foarte serios pentru a evita complicatiile. Semnele unei infectii:
• aparitia unei supuratii in jurul ranii
• febra
• durerea in jurul ranii
• inrosirea zonei din jurul ranii
Daca ati observat aceste semne si in cazul dumneavoastra va sfatuim sa mergeti la un medic cat mai curand posibil.
Pentru a fi sigur ca ingrijiti asa cum trebuie rana, urmati sfaturile celui care va efectueaza piercing-ul. Pastrati rana curata si fiti atent la imbracamintea pe care o purtati pentru ca bijuteria se poate agata in haina si poate provoca o noua ranire. Feriti-va rana de ulei, salvie, lacrimi si apa cu clor pentru ca aceste produc infecarea ranii.
Scoate bijuteria si pune-ti alta dintr-un metal la care sti sigur ca nu ai alergie (otel chirurgical, argint, aur). Curata zona de 4-6 ori pe zi cu apa oxigenata (pui pe dischete din bumbac sau pe betisoare cu vata) si dupa aceea cu crema Baneocin (cred ca tot aceasta crema ti-au recomandat-o si cei de la salonul de piercing).
Ideea e sa scoti puroiul. Este e regula "de aur" (gold standard) - unde e puroi, se dreneaza. Il scoti. Si poti lua niste antibiotice daca faci febra sau daca ti se umfla ganglionii submandibulari, dar chiar nu cred ca e cazul. Va trece de la sine... dar ma repet: daca incepi sa faci febra... Amoxicilina, cum scrie pe prospect.
Alina, pe net se scriu multe. Practica ne face praf, insa.
Pe net scrie ca daca racesti sa mergi la medic. Cine merge?!?! Tu?
In Romania, lumea ori nu merge la medic stand acasa cu cancer de san, ori merge pentru fleacuri.
Si mie mi s-a umflat limba, si eu am facut febra... si uite ce mi s-a intamplat pentru nu "m-am programat imediat" la consultatie. Am murit si postez din Iad.
Eu zic sa nu mai "gugalesti" atat... las-o mai moale, ca nu-ti da nimeni niciun premiu. Sau se dau premii?
Gabitzo... zi-ne si noua cum mai esti... de curiozitate asa.
Pai da... ca punkerii aia de locuiesc pe strazi si-si fac 1000 de gauri iau tone de antibiotice si se gandesc la septicemie, si sigur isi dau si cu Baneocin.
Treci peste, si mai vorbeste cu prieteni care au piercing... eu nu m aputeam da cu Baneocin pe limba... doar tineam in gura apa cu sare.
Mersi pentru funda.
Nu am nici una din simptomele de aici am scos pierce ca imi fac altul la vara. e doar putin umflat si de dezinfectat il dezinfectam cred ca din ora in ora asa ca numai abureli aici doar un raspund calumea in fine
A si pentru alina nu te'am intrebat unde sa imi pun pierce pune'ti tu unu acolo ca dop daca tot vrei
Prima oara se pune un cercel medicinal iar dupa vindecare se pune cercelul dorit . Cu aurul e mai ciudat... majoritatea fac infectie de la aur.
Asa va trebuie numai intre buci nu va puneti, sa nu faceti kaka, ce va prostiti mai copii, pe cuvant ma sperie efectiv cat sunteti de sadici, poti face septicemie, ce naiba ori il pui din aur ori nu-l mai pui.Ai o infectie acolo si ale ajung repede la creier mergi la urgenta ca urca repede cca 1 zi pana la ochi si meninge, hai.
@NoMore ia citeste si tu aici :
imptomele aparitiei unor complicatii
Daca observati unul din urmatoarele simptome in urma realizarii unui piercing trebuie sa va programati imediat o consultatie la medicul dentist pentru a trata afectiunea:
*** O emanatie de lichid galbui sau verzui din zona perforatiei (aparitia unui lichid alb sau transparent este normala).
*** Tesut moale, sub forma unei cicatrici, care se formeaza in jurul perforatiei, capatand o nuanta mai inchisa.
*** O roseata pronuntata, durere si sensibilitate sporita, umflarea zonei unde s-a efectuat perforatia.
*** Aparitia unei umflaturi avand aspectul unui abces in zona perforatiei.
*** Sangerare dupa vindecarea initiala a perforatiei.
*** O febra constanta inregistrata in urmatoarele zile, efectuarii piercingului.
Piercingul trebuie sa fie musai din metale care nu corodeaza, inox, aur de 14 karate si titan.
E ceva normal sa iti curga acea zeama alb-galbuie, pana se vindeca. am avut pierce in buza aprox. 2 ani si nu am avut probleme, dar pierdeam mereu bilutele . acum mi-am facut in limba si nu am avut nici o problema, asa ca. bafta all care aveti probleme de genu si plus de asta incercati sa le faceti la salon
Ma nu stiu ce va tot atata si eu am 3 toate facute de prietena mea cea mai buna(are experienta)si n-am nici pe dracu e ceva normal gandeste-te ca intra un corp strain in buza, o sati treaca in maxim o saptamana, si inainte sa iti faci intreaba si de urmari ca nare sens sa til mai faci daca tie frica de cacaturile astea.