| Andreeamiruna67 a întrebat:

Buna,am cumpărat un aparat de tensiometru care se pune la incheietura mâinii și de căteva zile îmi apare ca am peste 15, eu având dureri in spatele capului.
Când am fost la medicul de familie mi-a spus ca am 12 și ca tensiometrul meu nu e bun, ca cel de încheietura nu e bun…dar cum se face ca mama și prietena mea au doar 10 sau 11 pe acest tensiomentru iar eu peste 15 și dureri de cap?
Tensiometrul meu nu este bun oare? am dat 180 de lei din farmacie
Menționez ca am doar 18 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tensiunea corecta nu se ia cu tensiometre de incheietura. Mai mergi la un medic sa iti ia o tensiune daca nu ai incredere in primul.

| Hyperion7 a răspuns:

Într-adevăr,cel de mana nu e foarte precis, fiind special pentru cei ponderali.
Cel de braț este precis și arată tensiunea corecta însă dacă ai dureri de cap și tensiunea mărită, ar trebui sa mergi la un medic sau sa ceri trimitere la medicul cardiolog de la medicul de familie, pentru a face mai multe investigații.
Tensiunea poate varia din mai multe motive:
o iei Intr-o poziție incorecta
Ai mâncat sau nu
Ai făcut mișcare sau nu înainte să îți iei tensiunea
Și mai mulți factori.
Daca ai și alte simptome, ar trebui sa mergi la medic sa vezi ce e și dacă e de la inima sau de la altceva.

| MrAM a răspuns:

Mergi la medicul de famile si cere sa-ti masoare tensiunea cu un tensiometru manual, cu el obtii valorile reale.
Masoara-ti tensiunea sezand da si in ortostatism.
https://youtu.be/uUYLexNCXgE?si=vmR3fxdS8Yjr-Bwc