| izabela233 a întrebat:

am deja 13 ani si nu mi-a venit menstruatia ...trebuie sa ma sperii? celelalte colege de-ale mele au deja si e cam ciudat fiindca sunt mai dezvoltata decat ele... please luati asta in serios ca nu va cer prea mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Adelina004 a răspuns:

Nu e motiv pentru a intra in panica.Nu la toate fetele e necesar sa vina devreme ...iti poate veni prima oara si la varsta de 14 ani.Nu iti face griji.Dar daca observi ca te simti ciudat vorbeste cu parintii tai nu ezita si intreaba-i si pe ei. Poate veti merge impreuna la un consult. Fara rusine nu are de ce. kiss

6 răspunsuri:
| SomeoneNewHere a răspuns:

Don't worry.Nu trebuie sa te ingrijorezi.Asa esti tu, si o sa ai timp sa iti vina mai incolo. bucura-te ca inca nu ai!

Răspuns utilizator avertizat
| Okami23 a răspuns:

Bucura-te ca nu ti-a venit, nu e un lucru prea misto

| DemonvsAngel a răspuns:

Draga mea, si eu am 13 ani si am menstruatie sa stii ca la unii vine mai tarziu inseamna ca organismul tau nu are nevoie de acea curatenie lunara de sange. Poti fi dezvoltata, dar nu inseamna ca vine! Tu fi linistita si daca ai mici nelamuriri sau temeri vorbeste cu mama ta sau cu doctorul. Te pup si mult succes!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai de ce să te îngrijorezi!

În general, PRIMA menstruaţie/menarha apare între 11-15 anişori - deci, mai are timp...

Apoi, menstruaţia vine atunci când organismul este "pregătit" şi suficient de dezvoltat ( fizic & psihic ).

Ai RĂBDARE, că va veni şi menstra, apoi te vei "SĂTURA" repede de ea!

Toate cele bune.

| mona a răspuns:

Nu ar trebui sa te sperii, pana la 14-15 ani inca e timp sa iti vina