| Deeutza_8515 a întrebat:

Am dermatita seboreica pe ceafa, acum am tratament cu nizoral sampon am deja 4 spalari si nu prea da roade... voi ati avut experienta aceasta? ce sa fac? mersi!love struck

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| BogdanBoby a răspuns:

Cauza afectiunii nu este cunoscuta, insa au fost identificati cativa factori, care contribuie la aparitia dermatitei seboreice:
• stresul
• obezitatea
• lipsa de odihna
• boala Parkinson
• boli de piele asociate: acneea rozacee, acneea vulgara, psoriazisul
• folosirea unor lotiuni, care usuca pielea si care au in compozitie prea mult alcool
• spalarea rara cu sampon sau folosirea unor sampoane prea agresive care stimuleaza secretia sebacee.

Incearca cateva produse naturiste, vezi pe www.calendula.biz

| BogdanBoby a răspuns:

Cauza afectiunii nu este cunoscuta, insa au fost identificati cativa factori, care contribuie la aparitia dermatitei seboreice:
• stresul
• obezitatea
• lipsa de odihna
• boala Parkinson
• boli de piele asociate: acneea rozacee, acneea vulgara, psoriazisul
• folosirea unor lotiuni, care usuca pielea si care au in compozitie prea mult alcool
• spalarea rara cu sampon sau folosirea unor sampoane prea agresive care stimuleaza secretia sebacee.

Incearca cateva produse naturiste, vezi www.calendula.biz

| BGDs a răspuns:

In primul rand, igiena locala trebuie sa fie foarte riguroasa. Spala-te cu sapun des dar nu freca prea tare. Lasa-ti parul ridicat la spate ca sa fie cat mai bine aerisita ceafa. De asemenea, expunerile la soare sunt bune, dar nu in exces incat sa te arzi.
Cat despre tratamentul medical, incearca un unguent antifungic ( ex ketoconazol) chiar daca si samponul contine; si un unguent antiinflamator steroidian topic (sunt multe exemple; intreaba la farmacie). De asemenea, foarte important, nu te scarpina

| stefanstancu a răspuns:

Si eu am dermatita seboreica de cativa ani. pentru pielea capului recomand samponul dercos de la vichy, are capacu verde. pentru fata am inceput un tratament pentru 1 saptamana cu crema cu aloe vera. luni am programare la control si voi incepe un tratament homeopat. revin cu rezultate luni.