| Bigy a întrebat:

Am descoperit de curand o problema care ma inspaimanta, desi unii zic ca nu e mare lucru. Am o carie, si n-am mai avut niciodata una. Nu cred ca este prea mare si nici nu am simtit sa ma doara, dar daca dau cu limba se simte ca este o gropita mica acolo. Stiu ca trebuie sa ma duc sa o plombez, dar as vrea sa stiu mai exact care sunt pasii unel plombari. Am citit tot felul de chestii despre scoaterea nervului, imbracarea maselei, etc. Este chiar atat de complicat? Doare? Dau funda celui mai bun raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yellowalien a răspuns:

Daca nu te doare si nu e mare gaura, atunci du-te cat mai repede si tot ce iti va face medicul va fi sa curete acolo locul si sa puna compozit ca sa umple locul gol. Nu va fi nevoie sa-ti extraga nervul; asta se face atunci cand caria a avansat, maseaua doare si se infecteaza, in niciun caz la ce ai tu.
Oricum, du-te cat mai repede ca sa rezolvi problema fara alte complicatii! O sa te coste in jur de 60-80 de lei, cam asa. Iar daca ai sub 18 ani, poti cauta un medic stomatolog care lucreaza cu Casa de Asigurari si iti va face cu reducere 50% (unii fac si gratis, dar eu am patit-o cu un doctor din asta; a facut treaba de mantuiala si mi-a distrus 2 masele...)
In orice caz, intreaba si tu lumea de un stomatolog bun, ca sa nu ai surprize neplacute.
Bafta!

4 răspunsuri:
| boogdan91 a răspuns:

Daca nu te duci la stomatolog sa o tratezi la timp va deveni mai complicat. Daca caria esta mica, medicul iti va indeparta caria cu ajutorul frezei, cu cat este mai mica caria cu atat mai usor, si nu vei simti nici o durere, dar daca lasi caria sa avanseze poate ajunge pana la nerv, si atunci va trebui sa ajunga cu freza pana la nerv(chiar si cu anestezie, e neplacut) sau in cel mai rau caz iti va extrage maseaua, asa ca mai bine mergi acum si va fi mai usor si pentru medic si pentru tine. E o vorba.,, raul trebuie taiat din fasa".

| Teo11 a răspuns:

Salut,din cate ai zis tu, o sa iti curete caria si apoi plomba.O sa te anestezieze deci nu o sa simti nimic.Treaba de 10 min cel mult.

| Rucsiii a răspuns:

Trebuie oricum să te duci la stomatolog, indiferent că doare sau nu.
Şi mie mi s-au pus plombe şi nu doare atât de rău. decât puţin când îţi dă cu aşa zisa albinuţă laughing Du-te cu încredere, că nu e aşa îngrozitor. Cred că oricine şi-a pus la viaţa lui o plombă.

| Raniia a răspuns:

Nu trece cu vederea problemele dentare! Simptome precum inflamatia sau caria dentara nu trebuie neglijate deoarece, cu timpul, ele pot deveni mult mai grave.Consulta imediat medicul dentist!