Sa faci o carie costa cam 150-250 lei depinde de cabinet.
Insa din ce zici tu pare mai grav decat o simpla carie si aici doar medicul iti poate spune ce e nevoie de facut.
Poate e nevoie de un tratament pe canal (mai ales daca zici ca doare) care inseamna vreo 600-700 lei in plus. Si daca maseaua e distrusa si nu poate fi reconstruita e nevoie de o coronita a carei pret variaza de la 1000-2000 lei
Dar repet, astea sunt costuri pe care doar medicul ti le poate spune dupa consultatie.
Nu stiu exact cat costa sa le faci azi, dar stiu cu siguranta ca pretul va creste cu cat le vei lasa mai mult să se degradeze.
Depinde de cabinet, eu am dat 400 lei sa faca o singura carie la o masea pusa. Sunt care lucreaza mai ieftin dar si prost, sau ieftin si bine. Orienteaza-te si tu, e posibil ca maseaua cu nr 2 sa nu o mai poti recupera. Nu cred ca esti dispusa sa dai 1000-2000 lei cum a zis suntserios... eu unul nu as da, as prefera sa pun alta in loc.
Depinde unde te duci: clinica (unde e de obicei mai scump, dar au fel si fel de aparaturi, chiar si televizor la care sa te uiti in timpul procedurii), sau la cabinet normal.
Eu am avut o plomba mai ridicata ce a determinat in timp la moartea nervului respectiv si a trebuit sa imi fie scos. Coroana + tratamentul de canal + tot a costat aproximativ 2000 de lei.
Ca de la o persoana cu frica de dentist la altul: mergi la femei (sunt mai blande) si spune-i de prima data ca iti este frica. O sa iti povesteasca exact ce face ca sa te ia mai usor si sa iti alunge din teama. Am fost la 3 diferiti si toti m-au luat mai moale cand le-am spus ca imi este frica de ei.
Nu cred că are 2000-3000 de euro sa își pună 2 masele, că atât costa.
Buna.Degeaba intrebi aici, cazul tau nu prea suna ca ceva simplu, adica o masea cariata unde da cu freza si apoi plombeaza.Pentru asa ceva eu am dat vreo 300 de lei.Acum depinde mult si de orasul in care locuiesti, de cerere si oferta.
Cel mai corect este sa mergi la un control si acolo sa intrebi, fara nicio jena, care sunt problemele si cat ar costa rezolvarea fiecareia in parte, in functie de gravitate (ca nu doresti sa amani si sa te trezesti cu complicatii si mai grave care anuleaza interventiile anterioare). Este normal sa stii o aproximare si este normal sa intrebi.Cine te pune pe scaun si iti zice abia la final cate sute de lei costa, nu este un profesionist, stai departe de astfel de servicii.
Frica de dentist nu prea este justificata in ziua de azi.Nu-i ca si cum te leaga de scaun si te tortureaza, ci stai comod si iti face anestezie, ceea ce inseamna ca nu simti nicio durere.In viata reala nu este ca in filmele horror. Uite aici un video, tip animatie, cu o procedura simpla la masele cariate:
https://www.youtube.com/watch?v=SNjopF3hEYU
Dintii sunt foarte rezistenti si e nevoie de freza pentru a-i modela sau corecta.Imi inchipui ca sunetul ei te sperie, dar cu altceva care doar te gadila nu ar rezolva nimic, doar ar pierde timpul. :)) Incearca sa te relaxezi si intreaba daca eventual poti pune muzica linistitoare pe telefon, pe fundal (medicul meu dentist ma intreaba el pe mine daca doresc sa puna muzica) care sa te ajute.Si mie mi-a fost frica de dentist in trecut dar mergand de atatea ori, am invins-o.Succes!
Pai nu le mai pune, doar le scoate. Daca a stat pana a crescut gingia peste...
Da,dar și când le scoate e tot rău că dacă nu pune o lucrare ceva din cauza asta se pot distanta dinții, măselele de lângă, daca e gol. Poate o punte dentara sa își facă care costa foarte puțin.
Dar e bine sa le scoată că de la carii îți miroase gura, și poți face abces dentar in orice moment.
Depinde cat sunt de afectata si la ce stomatolog apelezi, ca fiecare dentis are alta lista de preturi.
Îți spun din propria experiența, am umblat undeva 6 luni la dentist și mergeam cam in fiecare saptamana, in medie o măsea cariată te va costa undeva la 250, 300 de lei, pe mine m-a costa 1 măsea cariată undeva intre 250 și 500 de lei, depinde de cat de grav e cariată, și de cate ori lucrează la aceea măsea sau dinte cariat, daca lucrează de 2 ori la aceeasi măsea foarte cariată poți ajunge să dai mai mult, dar de obicei nu vei trece de 400 lei sau in, foarte rare cazuri poți ajunge chiar la 500 de lei pe măsea, dar trebuie să îți lucreze de mai multe și să fie extrem de cariată aceea măsea ca sa ajungi la această sumă