Nu lua niciun medicament fara sa-ti spuna medicul. Ciclul nu se regleaza in cateva luni, ci in ani de zile. Depinde de organismul fiecarei fete, nu toate suntem la fel. Parerea mea este sa vorbesti cu mama ta si sa mai astepti ceva timp sa vezi daca iti vine sau nu, in caz ca nu iti vine te duci la medic si apoi faci ce spune medicul. Nu iei nicio pastile de capul tau pentru ca acele pastile (care sunt de fapt anticonceptionale) au si efecte secundare.
Bună!
Având în vedere că eşti în PRIMUL an de CM, nu ai motive de îngrijorare
În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.
Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.
NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.
Toate cele bune.
Buna
si eu am avut aceeasi problema
mi.a venit si dupa nu
avand in vedere ca a fost prima data, va mai veni o data sau de 2 ori pana se va regula menstruatia, nu trebuie sa te sperii.
este bine sa notezi in calendar perioada in care ai menstruatia, iar luna urmatoare cand se apropie de data precedenta sa te pregatesti (se poate intampla sa nu corespunda )
este bine sa ai un absorbant la tine mereu in cazul in care se intamla iar
sa iti vina
sper ca te.am ajutat! te pup!