| MariaEcaterina99Y a întrebat:

Buna. Am făcut niște analize de secretie plus papanicolau și mi-a ieșit ca am streptococcus agalactiae de grup B. Ce am citit eu pe net este ca aceasta bacterie o au doar anumiți oameni, gen se nasc cu ea. Cum este de exemplu cu celulele canceroase, toți le avem, dar nu toți o sa facem cancer. Ideea este ca se declanșează din ce am inteles la adulti peste 65 de ani, la oameni cu boli cronice și la femei însărcinate. Iar eu boala cronica nu cred ca am, sarcina nu stiu…nu cred sincer. Ginecologul mi-a spus ca poate exista sarcina și peste menstruație, adică sa-ți vina normal și sa existe totuși sarcina. Mi-a spus acest lucru pentru ca atunci când m-a palat a simțit ca e ceva mai moale decât normal, exact cum este in sarcina. Însă asta ar însemna ca sunt deja in 4 luni.și nu prea-mi vine sa cred. Voi ce părere aveți? Știe cineva ceva despre aceasta bacterie? A mai avut cineva? Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Cu scuzele de rigoare, dar ma indoiesc in proportie de 100% ca un medic ti-a spus ca poti avea si menstruatie si sarcina simultan.
In plus, ma mai indoiesc tot in proportie de 100% si de faptul ca doar te-a palpat si nu ti-a facut o ecografie, sau macar un tuseu vaginal si un examen pelvin.Asta ca sa nu mai spunem ca sarcina nu se prezinta ca fiind "ceva mai moale", ci din contra.

Te sfatuiesc sa mergi la medic cu adevarat si sa nu te lasi influentata de bazaconiile pe care le citesti pe Google, sau de metodele de "depistare" a sarcinii acasa pe care le dau unele femei prin diverse postari.Din pacate exista mult prea multe informatii eronate, venite din partea femeilor care nici macar nu isi cunosc organismul si sustin sus si tare ca ele au avut menstruatie in timpul sarcinii, ceea ce este dovedit deja stiintific ca este 100% imposibil. Exista sangerari in sarcina, dar acestea se pot datora altor evenimente si conditii si nu sunt menstruatii (menstruatie insemnand eliminarea endometrului, acesta fiind absolut indispensabil in sarcina, iar eliminarea sa ar insemna automat un avort spontan).

Streptococul hemolitic de grup B (aglatiae) se regaseste in diverse proportii in cavitatea vaginala la aproape toate femeile care si-au inceput viata sexuala, fiind un streptococ gram-pozitiv regasit in mod natural in flora intestinala.

Devine o problema doar atunci cand se inmulteste peste masura si necesita tratament, lucru pe care ar trebui sa il iei si tu in calcul.
Asa ca, cel mai bine, lasi informatiile imbecile de pe internet si te prezinti cu adevarat la un medic, acesta fiind singurul in masura sa iti recomande tratament in cazul in care este necesar.

Multa sanatate si sarbatori cu bine!

| MariaEcaterina99Y explică (pentru Floridori):

Fix asta mi s-a spus. Ca poate exista. Și cunosc și cazuri de genul acesta. Ecografie nu mi-a făcut pentru ca eu n-am vrut. Mi-a făcut însă papanicolau și mi-a luat și secretie. Și de ce as minți cu acest lucru? Nu înțeleg de ce spui de la început ca eu nu spun adevarul, când nici măcar nu știi adevarul. Și când ai și citit acest lucru. Exista cazuri, dar rare. Mama unei prietene de-ale mele a avut menstruație normala primele 3 luni. laughing Oricum, eu întrebam despre bacterie, dacă se știe. Ca nu cred ca am spus eu ca am..asa nemergand la medic. ‘)))) Și da, intr-adevăr. Însă probabil doctorul a spus acest lucru ca sa înțeleg ca exista sângerări care se aseamana cu menstruația.

| Floridori a răspuns (pentru MariaEcaterina99Y):

Ma indoiesc in continuare ca asta a spus, dar este irelevant ceea ce cred eu atata timp cat mitul asta stupid este atat de inradacinat.Femeile romance au menstruatie peste sarcina, infectii la ovare din cauza ca merg fara sosete pe gresie, infectii urinare din cauza ca le‐a fost frig, racesc pentru ca ies afara dupa ce s-au spalat pecap etc., deci aici deja se observa clar ca sistemul de educatie a ratat niste obiective importante, dar ar fi mult prea multe de spus despre subiect si nu intereseaza in acest moment, intrebarea fiind despre bacteria gasita, nu despre altceva.

Daca spui ca ai fost si ti-a prelevat secretie, acum mergi din nou cu rezultatele astfel incat sa primesti tratament daca acesta va considera ca este necesar. Ceea ce se stie despre bacterie este ceea ce am scris pe scurt, deci depinde de cultura. Daca este regasit in proportii mari in secretie, categoric este necesar un tratament. Daca se regaseste sporadic, este absolut normal, insa din moment ce s-a subliniat prezenta sa, este posibil sa fie necesar un tratament. Daca lasi asa si se inmulteste in exces, poate duce la complicatii si nu are sens sa se ajunga acolo, fiind posibil sa se trateze la timp astfel incat sa se evite probleme mai serioase.

Desigur, decizia iti apartine, iar aici doar putem sa spunem un sfat, o parere...

| MariaEcaterina99Y explică (pentru Floridori):

Eu am spus și din exemple. Se intampla, dar rar, după cum am și spus. Pai da. O sa merg. Eram curioasa doar de ce spun rezultatele. ‘)) Având in vedere ca vine Crăciunul..nu pot sa-mi fac programarea prea rapid.