| Fumiko a întrebat:

Buna am facut o analiza pentru sange iar la hematocrit am 35, 9 in mod normal ar trebui sa am intre 36, 0-48, 0 acum 2 ani am avut 37, 1. Daca ati avut vriodata si voi globule rosi mai putine decat trebuia ca ati facut? Eu oricum o sa merg la meducul de familie ca sa ii duc analiza, dar vreau sa stiu de dinainte ce m-ar putea astepta.
P.S Ce o sa imi faca pentru a-mi inmulti inapoi globulele rosi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Analizele tale sunt foarte bune. Ca sa spui ca ai hematocritul mic, modificarea ar fi trebuit sa fie mai semnificativa, de ex sa il ai 10. Scaderea lui cu 0.1 este mai mult ca sigur eroare de laborator.

| Fumiko explică (pentru AdelinaC):

Oo mersi mult.Am fost la medic si mi-a dat o lista intreafa de medicamente, bine ca sunt doar siropuri si vitamina C.

| CuriousStuff a răspuns:

Rezultatele tale sunt subclinice. Pentru scaderi (sau cresteri) atat de nesemnificative nu se face nimic. Poate in ziua aia ai avut 35, 9 si ziua urmatoare ai avut 36, 1... Daca chiar vrei sa faci ceva pentru sanatatea ta incearca sa ai o viata cat mai sanatoasa din toate punctele de vedere. Lasa-te de vicii (daca ai), fa miscare regulat si mananca sanatos. Corpul uman e incredibil, daca ii oferi conditiile astea o sa stie singur sa se "vindece" de aproape orice (cu mici exceptii).
Multa sanatate.