Endometrioza nu se rezolva asa usor cu antibiotice. Cauta articole, carti, clipuri despre asta. E o boala cu care se confrunta multe femei.
Nu toti medicii stiu sa explice pacientelor ce este si cum se gestioneaza aceasta boala si nu toti stiu sa dea tratament pentru aceasta boala. Eu zic sa te informezi foarte bine pentru ca e netul plin si apoi sa ceri parerea altui medic sa vezi in primul rand daca diagnosticul e corect apoi sa iti dea un tratament
Esti 100% sigura ca acesta este diagnisticul si ca antibioticele ti-au fost prescrise pentru endometrioza?
Poate antibioticele erau pentru altceva, de exemplu boala inflamatorie pelvina, care poate fi similara in unele aspecte.
Spun asta deoarece nu numai ca cele doua nu au nicio legatura (endometrioza este o boala cronica ce determina cresterea tesutului endometrial in afara uterului, iar antibioticele sunt pentru infectii bacteriene si fungice), dar in prezent, nu exista tratament medicamentos care sa vindece endometrioza.Tratamentul medicamentos doar amelioreaza simptomele si reduce intr-o anumita masura ca afectiunea sa avanseze.Singura metoda reala de tratament este cea chirurgicala.
Te sfatuiesc sa te informezi in privinta acestui aspect si sa consulti cat mai curand un alt medic pentru a te lamuri.Ori diagnosticul a fost unul eronat, ori antibioticul ti-a fost prescris pentru altceva.
Așa mi-a zis doctorița la care am fost ca antibioticul e pentru endometrioza
Și mai am o întrebare endometrioza unde se poate depista?
Diagnosticul de endometrioza este pus de catre medicul ginecolog in urma investigatiilor imagistice, de regula ecografie.
Celulele endometriale, atunci cand incep sa se dezvolte in afara uterului, sunt observate sub forma de mucoasa endometriala (in mod normal regasita doar in interiorul uterului), la nivelul ovarelor, trompelor uterine, membranei pelvine, chiar si in afara colului uterin, inspre vagin, iar in cazuri mai severe si mai rare se pot observa chiar si pe exteriorul intestinelor, a vezicii urinare, a uretrei, a pleurei si a pericardului.
Antibioticele trateaza infectii bacteriene si fungice dupa cum stim cu totii.
Endometrioza este o boala cronica ce se manifesta prin prezenta endometrului in afara peretilor interni ai uterului, dupa cum am explicat mai sus, iar cauzele sunt genetice, hormonale (fie ca este vorba de dereglari ale nivelului de estrogen, fie ca este vorba de asa numita "teorie a inductiei), menstruatia retrograda, disfunctii ale sistemului venos/limfatic, sau disfunctii ale sistemului imun.
Dupa cum vezi, nu exista legatura intre una si alta.
In locul tau, as alege sa cer opinia altui medic ginecolog, deoarece este necesar sa iti cunosti starea generala, sa fii sigura de diagnostic si sa primesti optiunile cele mai potrivite de tratament pentru cazul tau.