| mld017 a întrebat:

Bună,am fost diagnostificata cu sifilis(latent cred), s au făcut 5 luni de când n am un contact sexual,și am luat tratament, pastile timp de 15 zile și 4 injecții de maldomin, în 11 ianuarie au fost ultimele 2 injecții făcute,iar acum am prieten și nu am făcut analize sa știu dacă sunt vindecata sau nu,și el și a pus penisul pe zona intima și vreau sa știu dacă sunt riscuri ca el sa ia sau nu, sa știu ce sa fac

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Daca chiar esti pe bune si nu un troll cum intuieste nasul meu de copoi, ai putea sa nu iti pui partenerul in pericol, ca nu are nicio vina
De pe net aflam ca sifilisul este vindecabil dar te poti reinfecta iar si iar
Nu stiu exact cum in cazul tau s-a depistat acest sifilis latent, care este o boala netrata pentru ca nu ai descoprit in prima faza, nu ai avut simptome, mai greu de crezut dar nu imposibil!
Tratamentul pe care ti l-a prescris acest medic mi se pare prea putin pentru faptul ca tu ai ceva cu vechime!

In cazul tau dupa ce termini si injectiile este musai sa faci tratament de urmarire asa cum este el explicat mai jos :

"Tratamentul de urmarire

Medicul trebuie sa monitorizeze daca si cum isi face efectul tratamentul administrat sau daca pacientul s-a reinfectat. Tratamentul de urmarire include mai multe etape:

analize periodice de sange;
evitarea contactului sexual pana la negativarea analizelor;
tratarea completa a partenerilor sexuali;
testarea pacientului pentru alte boli cu transmitere sexuala;
testarea pacientului pentru probleme neurologice si probleme cardiovasculare."

Sfatul meu ar fi sa schimbi medicul si sa numai ai raporturi sexuale o vreme indelungata, pana cand un medic iti spune ca este ok sa ai, in urma rezultatelor analizelor negative!
Pana atunci ai nevoie sa iti monitorizezi starea si analizele ca sa ai o certitudine ca boala a disparut, pana atunci lasa sexul!
Chiar si dupa ce vei scapa de acest microb, este bine sa faci sex protejat!

| Violleta2022 a răspuns:

Da, sunt riscuri de contaminare daca esti inca infectioasa.
NU aveai voie sa faci sex cu nimeni, pana nu faceai analize, sa vezi daca esti sau nu negativa.
Nu te juca cu viata oamenilor, daca tie nu-ti pasa de a ta!

| mld017 explică (pentru Violleta2022):

Ma ești chioara zau?

| Violleta2022 a răspuns:

Esti si proasta si fudula... omul iti spune serios ce sa nu faci si tu raspunzi urat.

Da, contaminarea se face imediat cand sunt atinse zonele afectate: gura, vulva, vaginul, anusul.
Si da, este risc maxim sa ii luat si el daca a atins cu pensiul vulva ta.

| dullcat a răspuns:

Buna.Oare nu crezi ca era mai de bun simt sa intrebi medicul aceste lucruri inainte sa va jucati de-a sexul?

| mld017 explică (pentru dullcat):

Da unde scrie ca ne am jucat de a sexul? dacă am posibilitatea de a întreba o făceam, nu crezi?:*

| dullcat a răspuns (pentru mld017):

Cand iti atingi organele genitale este o actiune sexuala, nu poti spune ca v-ati jucat de-a gatitul. Orice medic are un numar de telefon, se poate suna.

| Frank51 a răspuns:

Partea bună: daca e și bogat rămâi cu moștenire.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Sifilisul este o boală contagioasă și mortală. Problema medicală este că nu există vindecare, ci ameliorarea simptomelor!
Există Google, de ce nu ai căutat acolo informații!
Bun, dacă el este conștient că nu există nici o soluție sigură 100%, ar trebui să fie la simptome, să facă analize medicale, iar pe dumneavoastră când vă mai mănâncă la veveriță vorbiți deschis cu o doctoriță ginecolog care să vă învețe cum să puteți întreține raporturi sexuale fără riscuri pentru partener!

| mld017 explică (pentru ValentinMihai78):

Dmn cum scriu românii zău?

| Simpatic a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Mie imi miroase a troll sincer
daca era o femeie nu dadea raspunsuri ca aici https://www.tpu.ro/......tament-si/

si cica si-a pus penisul pe zona intima...

s-a populat platoforma numai cu de alde "pascu de la 2 mai", toti parca sunt pe droguri

| Standt a răspuns:

De ce esti inconstienta si nu iti faci analizele?
Ai spus baiatului ca esti bolnava?

| mld017 explică (pentru Standt):

Da,vrei sa ii mai zici și tu?

| nevermind1234 a răspuns:

TPU nu este laborator de analize. Nu putem vedea (nici dacă am avea cunoștințe în domeniu) ce se întâmplă în organismul tău. Pe google găsești suficiente informații despre această afecțiune și ar fi trebuit deja să știi că trebuie să urmezi un tratament de urmărire...

| mld017 explică (pentru nevermind1234):

și ce te face sa crezi ca n am unul?