| Ramo137 a întrebat:

am fost la dentist acum o saptamana pentru scoaterea unui molar din spate ( nu maseaua de minte) dar penultima masea de sus din dreapta si mi-a dat anti-biotice alea alea..si tot ma doare destul de tare. in cat timp se vindeca? sa pot manca si eu bine nu putin cate putin.
si inca ceva... a zis ca trebuie sa ma duc la facultatea de dentisti...sa imi scoata maselele de minte ca cica nu-s bune si nu stiu ce. sa ma opereze si sa le scoata sad
voi inca le aveti? v-a durat cand v-au dat maselele de minte?
si mai multe informatii...multumesc
funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| SkyPilot a răspuns:

Incearca cu apa de gura (Listerine albastru). Iti reduce din durere si tine exteriorul ranii curat. Antibioticele sunt pentru posibile infectii, nu ajuta nici cu durerea si nici (direct) cu vindecarea.
Maselele de minte sunt greu de scos. Operatia nu e mai dureroasa decat ce ai facut deja, dar durerea va fi dupa. Ramane o gaura mare care se vindeca in 2-3 saptamani. Maselele de minte se strica usor si nu se trateaza. Multi nu le mai au. Cu cat le scoti maai tarziu, cu atat este mai dureros.