Buna!
Eu mai am 2 masele de minte de scos. Toate ale mele au fost incluse, adica nu iesisera deloc la suprafata. Din fericire, nu cresteau in pozitii ciudate. Eu le scot ca sa am mai mult spatiu in care aparatul dentar sa isi poata face efectul.
La cele 2 operatii anterioare, lucrurile au fost foarte diferite. Maseaua de minte de sus a iesit fara nici un fel de problema. In 15 minute eram deja plecata din cabinet.
In schimb, cea de jos a fost foarte incapatanata, iar chirurgul mi-a zis ca i-am dat mari batai de cap. A durat aproape 50 de minute sa iasa. N-am simtit nimic, datorita anesteziei. Dupa ce am plecat de la cabinet, m-am gandit ca as putea sa ma relaxez un pic si sa merg pe jos spre casa. M-am oprit la o farmacie, mi-am luat antibioticele si mi-am continut drumul agale. Din fericire, eram la doar 5 minute de casa cand m-a pufnit un plans incontrolabil din cauza durerii. Se dusese anestezia. Era tare simplu sa contracarez asta cu un nurofen luat imediat dupa plecare, dupa cum am descoperit pe propria piele ulterior.
La prima extractie m-am vindecat complet cam in 2 saptamani, la a doua mi-am scos singura firele care deja atarnau dupa 7 zile.
In toata perioada de recuperare, am facut exercitii de deschidere a gurii. Chirurgul m-a avertizat ca e important sa nu sar peste ele, desi sunt dureroase la inceput.
In primele 3 zile dupa extractie, am folosit si o punguta cu gel termic care a facut ca umflatura sa se retraga mai rapid. E simplu sa o tii la congelator si sa o folosesti o data la cateva ore.
Ce mi se pare mie important e sa te duci acolo cu buzele si colturile gurii super hidratate.
Per total, experienta scoaterii unei masele de minte este suportabila, daca nu esti vreun caz special. Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi de pe acum, mai ales ca pastilele isi fac treaba super rapid si te scapa de dureri. La capitolul mancare, pot sa te axezi pe supe si ceva mai moale o vreme.
Intereseaza-te si documenteaza-te bine inainte sa te duci la extractii. Conteaza sa ai un profesionist care se se ocupe de tine. Operatia implica anestezie, taiere, scoatere si coasere, asa ca nu cred ca iti doresti vreun amator care sa exerseze pe tine.
Mult succes!
Recent mi-am scos si eu o masea de minte,a fost groaznic, si nu ca nu ar fi fost doctorul destul de bun sau bland cu mine, din contra, era fratimiu si si-a dat saracul tot interesul dar mai e si dupa materialul clientului, deci 50 minute s-a chinuit sa imi scoata o masea si efectiv s-a luptat ca si cu ursul,a zis si el ca rar i se intmapla sa fie atat de bine intepenita o masea,poate tu sa ai noroc sa iasa mai usor dar e bine sa te astepti la orice, cat priveste vindecarea, si eu am luat antibiotice si a durat ceva pana s-a vindecat locul, asa ca nu ai ce face decat sa suporti cu stoicism ca asta e viata, nu ai incotro