anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna,am fost la doctor pentru a-mi schimba anticonceptionalele, doctorul a zis sa nu mai fac pauza de 7 zile si sa le incep direct pe cele noi.Problema e ca eu nu am facut pauza de 7 zile data trecuta si a trebuit neaparat sa fac pauza acum. Intrebarea e, cand incep pastilele cele noi dupa pauza de 7 zile, trebuie protectie suplimentara inca 7 zile?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Chiar asa! Ghici.

4 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Da ce iei anticonceptii din alea?

| darrio2007 a răspuns (pentru K0sti):

Chiar asa! Ghici.

| deliiia1234 a răspuns:

Ghici

| K0sti a răspuns (pentru deliiia1234):

Tot la fel sa zici si mai tarziu cand...

„Anticoncepţionalele cresc riscul de tromboză venoasă şi de trombembolism pulmonar. În termeni simpli, tromboza venoasă este un cheag de sânge format în interiorul unei vene, care se poate mobiliza să ajungă la inimă şi apoi în vasele din plămâni, cauzând trombembolism pulmonar, care poate fi fatal, în funcţie de dimensiunea cheagului", explică medicul ginecolog Laurenţiu Crăciunaş. De fapt, dacă citim cu atenţie prospectul tuturor anticoncepţionalelor, mai ales al celor de generaţie nouă, vom vedea o listă lungă de reacţii adverse şi de contraindicaţii.

De vină pentru riscurile crescute de formare a cheagurilor şi de blocare a vaselor de sânge ar fi, potrivit specialiştilor, hormonii de sinteză utilizaţi în compoziţia anticoncepţionalelor de generaţie nouă. Este vorba despre hormonii care se găsesc alături de estrogen: desogestrelul, gestodenul, norgestimatul şi drospirenona, de exemplu. Un studiu realizat anul trecut de autoritatea americană pentru reglementarea medicamentelor şi alimentelor (Food and Drug Administration – FDA) a arătat că femeile care iau contraceptive orale de generaţie nouă au, în medie, un risc cu 75% mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge comparativ cu femeile care au luat anticoncepţionale clasice.

S-a demonstrat prin studii clinice ca incidenta infarctelor cardiace si accidentelor cerebro-vasculare sunt cu 40% mai frecvente la femeile care iau sau au luat anticonceptionale, iar incidenta cancerelor (cancer de col uterin, de san, ficat, ovarian) este de 6 ori mai mare la femeile care au luat anticonceptionale fata de cele care nu au folosit, pe cand la fumatoarele care au folosit anticonceptionale riscul este de 22 de ori mai mare. Efectele negative ale anticonceptionalelor sunt mai agresive odata cu inaintarea in varsta, crescand de la 35 de ani in sus.

Efecte negative sunt multiple si fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca inainte de a folosi anticonceptionale. Dintre cele mai periculoase (si deloc rare) efecte secundare enumeram:
- La nivelul aparatului genito-urinar: anticonceptionalele produc sangerari intermenstruale, modificari ale secretiei cervicale, amenoree post-medicatie, cresterea in dimensiuni a fibromului uterin (daca exista), agravarea endometriozei, infectii vaginale (candidoza), durerea la contacte sexuale, scaderea secretiei de testosteron la femei care produce scaderea libidoului, scaderea lubrefierii vaginale, infertilitate.

Intre timp vezi ca s-ar putea sa-ti mai creasca si curul, asta s-ar putea sa te bucure, insa impreuna cu el vei creste si tu!
Bafta la putut!

| deliiia1234 a răspuns:

Stiu despre efectele negative, eu nu asta am intrebat. Sa imi raspunda cineva care stie la ce marefer, va rog.