| Anomius a întrebat:

Am fost la doctorul ginecolog si mi s-au prescris anticonceptionale. Si acestea mi s-au spus sa le iau din prima ziii a menstruatiei intre 18-20. Dar menstruatia mi-a venit pe la 22...si nu stiu ce sa fac daca sa le iau din seara asta sau de maine seara. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Aşa cum a spus şi Vix999, TREBUIA să iei prima tabletă ASEARĂ, la ora 22 ( nu contează foarte mult ora ) - dar ieri a fost PRIMA zi de menstruaţie!

Recomandarea medicului, de a lua pilula între ora 18-20 este orientativă - în general se recomandă să fie luată după ora 20 din cauză că ( de obicei ) la acea oră te afli acasă şi riscul de a uita este mai mic. Dar se poate lua şi dimineaţa...

Important este să iei tableta cam la aceeaşi oră, în fiecare zi!

Apoi, dacă ai luat tableta DOAR azi, adică în a 2-a zi de menstruaţie atunci sunt NECESARE măsuri contraceptive suplimentare ( prezervativ, ovule spermicide, etc. ) pentru următoarele 7 zile!

Din ziua a 8-a se poate face sex fără prezervativ ( sau alte măsuri suplimentare ) şi cu ejaculare intravaginală, fiind PROTEJATĂ non stop împotriva unei eventuale sarcini ( chiar şi în timpul celor 7 zile de pauză, când ar trebui să-ţi vină menstra ).

Cred că ai folie cu 21 de tablete, situaţie în care după terminarea acelor tablete se face o pauză de 7 zile, iar în a 2-a sau a 3-a zi de pauză o să ai o sângerare asemănătoare menstruaţiei.

În a 8-a zi se ÎNCEPE o folie/cutie nouă, INDIFERENT dacă s-a terminat menstra ( sau nu )!

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Le poti lua maine seara

| Empathizer a răspuns:

Le poti lua fie de azi, fie de maine, nu are importanta. Dar nu lasa sa treaca ziua de maine fara sa le iei la ora indicata de ginecolog.

| Vix999 a răspuns:

Nu are importanta ca ti-a venit la 10. Prima zi a menstruatiei era ieri..ca pp ca ieri ti-a venit. Nu stiu de ce ti-a zis sa o iei intre 6 si 8. Eu o iau mereu la 23 ...nu are importanta ora la care o iei...e important doar sa o iei zilnic la aceeasi orawinking Acum ia-o azi si daca esti activa sexual, 7 zile protectie extra (cu prezervativ ar fi indicat)!

Răspuns utilizator avertizat
| Pnk a răspuns:

Le poti lua.Niciodata nu e prea tarziu.Anticonceptionalele estompeaza hemoragia menstruala