Întrebare recomandată | Corina65487 a întrebat:

Buna! Am fost la donat de sange si am primit ca ALT(Alaninaminotransferaza) e de 6 U/L.Este cumva prea mica? Sau e ok sa am 6, ca am mai intrebat prin alte parti si am vazut ca restul prietenelor aveau 20, 11, 30.Tin sa precizez ca am 20 de ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Robert2526 a răspuns:

ALT trebuie sa fie cat mai redusa deci este foarte bine. Ar trebui mai mult sa se ingrijoreze prietenele tale. Trebuie sa faca un set de analize, nu se poate deduce nimic concret fara alte analize pentru a fce o corelatie

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Mergi cu rezultatul la medicul de familie. O sa iti interpreteze el rezultatele, eventual va recomanda mai multe teste.
https://www.reginamaria.ro/......alt-tgpgot

| MateoXXL a răspuns:

Nivelul ALT de 6 U/L este considerat în general normal, mai ales dacă nu ai simptome care să indice o problemă hepatică. Valorile normale ale ALT pot varia între 7-56 U/L (în funcție de laboratorul care face analiza), iar o valoare mai mică de 7 nu este neapărat îngrijorătoare, în special dacă nu ai simptome precum oboseală extremă, icter (îngălbenirea pielii), dureri abdominale sau pierdere semnificativă a apetitului și dacă stilul tău de viață implică o alimentație sănătoasă și nu ai factori de risc pentru boli hepatice (cum ar fi consumul excesiv de alcool, medicamente hepatotoxice sau obezitatea).