| Roxana500 a întrebat:

Buna am fost la ginecolog. mi-a dat niste pastile si pentru mestruatie ca mie nu imi vine regulat de exemplu o luna imi vine 3 luni nu imi mai vine se numesc Utrogestan, am citit pe net si mi-e cam frica sa le iau ca cica o sa apara o hemoragie chiar mi-e frica asa si mai am cateva intrebari...

1-alea pentru menstruatie utrogestan se beau sau se baga in vagin sincer habar nu am?
2-capsulele vaginale alea stiu ca in vagin...
3-mi-a dat si o crema clotrimazol scrie pe ea 2x/1 ce inseamna asta?
4-mi-a mai dat fluconazoale teva o datape saptamana sa iau doar 2 mi-a dat...happy va rog sa imi explicati la intrebarile cele cu crema si cu utrogestan multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

1. NU pricep de ce este "greu" să ÎNTREBI medicul sau farmacista ( în momentul în care ţi le prescrie/eliberează )!
Mai bine vii şi întrebi astfel de lucruri pe un site unde 80 % dintre useri sunt COPILAŞI între 10-18 anişori?
http://www.tpu.ro/......ad-aceasi/

Noroc că mai suntem pe aici şi noi, "ceilalţi", adulţii cu capul pe umeri - unii chiar cu studii medicale :)

În cazul tău, Utrogestan-ul se administrează ORAL ( le bei cu apă )!

Vezi alte detalii în Prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_5624_18.08.05.pdf?anmPage=1255&ID=25088

2. NU în cazul tău!

3. Cu Clotrimazol Cremă te ungi de 2 ori pe zi ( dimineaţa şi seara )!

4. Fluconazol iei o tabletă acum şi cealaltă peste 7 zile.

Toate cele bune.

| Roxana500 explică (pentru bursuc001):

Buna seara multumesc pentru raspuns mai am o problema mi sa unflar maseaua si nu cred ca pot lua antibiotice cu pastilele pe care le am poate o sa imi fie rau ce sa fac o las asa se dezumfla singura_

| bursuc001 a răspuns (pentru Roxana500):

Cu plăcere happy

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la măsea ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul ( dacă este cazul ).

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat!

Multă sănătate.

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Utrogestanul se foloseste numai la indicatia medicului si conform indicatiei date de el. Acest produs se poate administra atat oral cat si/sau intravaginal. In cazul tau administrarea ar trebui sa fie pe cale orala deoarece intravaginal se foloseste doar pentru a ajuta o sarcina instalata. Pentru a fi 100% sigura de modul de administrare va trebui sa-i adresezi medicului intrebarea. Referitor la Clotrimazol acel 2x/1 inseamna ca se va aplica de 2 ori pe zi pe zonele prevazute, cu masaj usor al regiunii.Insanatosire grabnica.

| Roxana500 explică (pentru corbulalbrosu):

Aa doar ca daca il iau pe gura cu apă nu are nimic nu patesc nimic te rog raspunde urgent am nevoie acum seara...

| corbulalbrosu a răspuns:

Citeste cu atentie prospectul si vezi ce scrie la modul de administrare.Nu pot sa iti spun deoarece nu stiu de ce ti-a fost prescris dar stiu ca cel intravaginal se foloseste in cazul in care esti gravida si ar putea fi ceva probleme privitoare la un posibil avort.