| cristinadenisa a întrebat:

am fost la medic si a descoperit ca am rana pe uter, nu a spus ca e grav, mi-a dat doar ceva sa iau si nu mi-a spus daca sa mai fac sex sau nu. ce ziceti? nu mai trebuie sa fac sex?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ai voie sa intretii relatii sexuale dar cu prezervativ. In plus, ar trebui sa-ti faci o fenotipare HPV, fiindca acest virus este la originea celor mai multe dintre ranile pe colul uterin.
Nu ti-a spus daca e grav, fiindca deocamdata nu stie. Dupa tratament vei merge din nou la control pentru a vedea daca rana da semne de vindecare. Daca da, inseamna ca n-a fost grav si, corelat cu rezultatul HPV, vei afla daca ramai in supraveghere la 6 luni sau poti relua ritmul normal, de o vizita la ginecolog pe an. Daca rana nu se vindeca, ceva trebui sa faci colposcopie si, eventual biopsie.

nony
| nony a răspuns:

Cred ca intrebarea asta te macina rau de tot, nu? raised eyebrows Brigaelaaa... explicá-i fetei cum sta treaba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
NICIODATĂ nu trebuie să ai contact sexual când urmezi un tratament de acest gen.
În mod normal și sănătos trebuie tratat și partenerul.
Important: http://www.seximus.ro/intrebari_sex/rana_pe_col_cervicita.php
Sănătate.
Pa, pa.